Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Vijf Favorieten van Yvette van Boven

Vijf favorieten van Yvette van Boven is het derde deel uit een serie mini-interviews op Hebban Culinair. Bekende koks en culinaire schrijvers vertellen over hun vijf favorieten in de keuken.
Yvette van Boven is freelance food styliste, kookboekenauteur en schrijft wekelijks de lekkerste recepten voor 'Libelle' en 'De Volkskrant'.


Gerecht
Er wordt mij echt vaak gevraagd, wat is mijn lievelingsgerecht is. Dat is moeilijk te beantwoorden, want door elk seizoen is dat steeds weer iets anders.
Wat uiteindelijk steeds blijft staan is dan iets met veel bonen/linzen. Dat kan koud (salade met kikkererwten, of olifantenbonen met knof en peterselie) maar ook warm (warme linzen met stukje zalm, chili con carne) én ik hou heel erg van worst. Ook weer in alle vormen: zo’n gedroogd frans worstje met pittige mosterd, Ierse sausages bij het ontbijt of een lekker venkelworstje van een goede slager.
Het liefst combineer ik de boel en dan kom ik uit bij CASSOULET: dus dát is mijn lievelingseten. Maakt niet uit hoe warm t buiten is. Ik kan dat altijd verorberen.

Kookboek
Lang voordat Ottolenghi bestond werd ik verdoofd van geluk door Crazy Water Pickled Lemons van Diana Henry en de MORO-boeken van Sam & Sam Clark. Ik heb uit die boeken werkelijk alles gemaakt.

Tv/chef-kok
De dvd’s van Hugh Fearnley Whittingstall over het opzetten van zijn River Cottage in Dorset, Engeland heb ik verslonden. Ook het bijbehorende boek The River Cottage cookbook is een inspiratiebron voor alles wat ik doe.
De humor van Hugh is vreselijk aanstekelijk. Hij kookt helemaal niet zo bijzonder goed, maar het is alles wat hij doet bij elkaar: het verzorgen van de tuin en dieren, het vergaren van ingrediënten uit de natuur, het verwerken van de producten tot iets eetbaars dat een winter meekan enzo. Nu is dat heel hot, maar meer dan 10 jaar geleden deed Hugh dat allemaal al. Het was een serie dat werd uitgezonden op Channel 4 in de UK. Je moet het op dvd bestellen dus. Ik heb zeallemaal.      

Gasten aan tafel
Mijn neef Joris Vermeer (en mijn voormalig compagnon bij Restaurant Aan De Amstel) en zus Sophie. En uiteraard hun vrouw en man en mijn eigen man Oof. We hebben een ontzettend goede band en houden allemaal heeeel erg van eten. Iedereen neemt altijd van alles mee: we koken vaak een diner samen: Joris en Oof braden iets groots buiten op de bbq, Sophie kookt het voorgerecht etc. We troeven elkaar af met lekkere, nee: nóg lekkerdere wijn. Het wordt altijd laat, we houden verhitte discussies, maar onze etentjes zijn onovertrefbaar.      

Tijdschrift
Gather voor de inspirerende manier waarop ze naar food-fotografie kijken, Lucky Peach voor hun onwaarschijnlijk interessante en vaak grappige artikelen.Over de auteur

Natascha van der Stelt

471 volgers
942 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Vijf Favorieten van Yvette van Boven

 

Gerelateerd

Over

Yvette van Boven

Yvette van Boven

Yvette van Boven is culinair schrijver, kok, illustrator en tv-presentator. Ze s...