Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Vijf kookboeken maken kans op Het Gouden Kookboek 2021

door Hebban Crew 3 reacties
Vijf smakelijke boeken zijn geselecteerd voor de shortlist van Het Gouden Kookboek 2021, bekendgemaakt door de vakjury onder leiding van Nadia Zerouali. Hieruit zal op 4 november tijdens de Avond van het Kookboek de winnaar van het Gouden Kookboek 2021 gekozen worden. Een feestelijke aftrap van de Kookboekenweek, die van 5 tot en met 15 november gevierd wordt.

De shortlist

Op donderdag 14 oktober werd de longlist bekendgemaakt, met daarop 10 kookboeken die in aanmerking kwamen Het Gouden Kookboek 2021 te winnen. Inmiddels heeft een vakjury zich over de lijst gebogen en zijn ze tot een shortlist gekomen met de vijf smakelijkste, lekkerste en beste kookboeken van 2021. De kanshebbers zijn:

Job en Perry

Auteur: Job Pattinasarany en Perry de Man

Een klootzak-proof kookboek met meer dan 50 recepten voor klassiekers uit de Rotterdamse wereldkeuken zoals Job en Perry ze het liefst maken: zo simpel mogelijk en met niet te veel ingrediënten. Gewoon, voor iedereen dus. Je hoeft alleen af en toe naar de toko, that's it.

Van Surinaamse broodjes tot aan cacio e pepe en soto ayam. En van gevangeniscake tot aan vissticks met remouladesaus en risotto nero om indruk te maken op je toekomstige ex.

De bijbel van de Indiase keuken

Auteur: Paulami Joshi

Van biryani tot curry's en dahl en van naan tot samosa's: in De bijbel van de Indiase keuken neemt Paulami Joshi je mee op reis door het immense India: een land zo groot en rijk aan verschillende talen en culturen dat je amper van een land kunt spreken. De Indiase eetcultuur is de afgelopen vijfduizend jaar onafgebroken in beweging geweest – en is dat tot op de dag van vandaag nog steeds.

Een kookboek

Auteur: Seppe Nobels

Seppe Nobels staat met restaurant Graanmarkt 13 al jaren in de top tien van beste groenterestaurants ter wereld. Zijn motto: laat de groenten in elk gerecht schitteren en geef er vlees, vis of gevogelte bij als je daar zin in hebt.

Met Een kookboek laat de chef je zijn 450 beste klassiekers zien. Door te koken met seizoensgroenten van bij ons, trekt Seppe de kaart van de duurzaamheid.

Homakase

Auteur: Oof Verschuren

Van oorsprong fotograaf Oof Verschuren heeft zich de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in het bereiden van sushi. Stap voor stap, foto per foto, laat hij zien hoe u op professionele wijze échte sushi bereidt voor zes gasten bij u aan tafel. Bij alle minder bekende ingrediënten of benodigde keukenspullen wordt stilgestaan, ook waar ze te krijgen zijn en zo nodig ook in welk seizoen.

Toko Lo

Auteur: Lola van Ruler

Met eerbied voor de geschiedenis, een trotse blik vooruit en een mengkom en garde in de hand deelt Lola haar Indische roots – en daarmee die van de ruim 350.000 Indische Nederlanders – aan de hand van recepten voor zoet en hartig gebak, die hun oorsprong vinden in de tijd van Nederlands-Indië én die later in Nederland zijn ontstaan: van spekkoek tot sponscake en van pangsit tot pastei.

Vakjury

In de vakjury zitten culinaire fijnproevers en lezers: Jonneke de Zeeuw (culinair publicist en influencer), Bart van Aken (boekverkoper van het jaar in 2013, zaakvoerder van catering Chère Jeanne), Sarriel Taus (eigenaar van restaurant Droog) en Anke Hermkes (marketeer bij Boekhandel Van Piere te Eindhoven, met als specialisatie kookboeken). Voormalig winnaar van het Gouden Kookboek 2017, Nadia Zerouali is voorzitter van de vakjury 2021:

'Wat een eer en wat tof om met deze vakjury een enorme stapel met superdiverse kookboeken te beoordelen. We duiken de keuken in en op basis daarvan kiezen we het winnende Gouden Kookboek 2021. Zo spannend, deze culinaire reis door het Nederlandse en Vlaamse kookboekenlandschap.'

Het Gouden Kookboek

De winnaar van Het Gouden Kookboek 2021 wordt bekendgemaakt tijdens de vooravond van de Kookboekenweek: de Avond van het Kookboek, op 4 november bij Droog in Amsterdam. Tijdens de Avond van het Kookboek worden de smaakpapillen geprikkeld met culinaire hoogstandjes en vieren we de liefde voor Kookboeken en lekker eten. Het Gouden Kookboek wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het afgelopen jaar.

Schrijf een recensie en win

Tijdens de Kookboekenweek dagen we Hebban-lezers en kookboekenliefhebbers uit om een recensie te schrijven over een kookboek. Je maakt daarmee kans op het winnen van de complete Gouden Kookboek-shortlist. Wil je alvast wat tips & tricks om als leukste recensie uit de bus te komen? Via onderstaande knop lees je meer.

Lees meer over de winactie Lees hier alles over de KookboekenweekOver de auteur

Hebban Crew

2488 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Vijf kookboeken maken kans op Het Gouden Kookboek 2021

 

Gerelateerd