Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Vijftig jaar schrijverschap over poezen en katten komt samen in 'Het kattentheater'

Mensje van Keulen schrijft al haar hele carrière over poezen en katten. Nu ze dit jaar haar vijftigjarige schrijverschap viert, worden al deze stukjes voor het eerst gebundeld in één geïllustreerde uitgave. Van journalistieke stukken tot verhalen en van gedichten tot kattencorrespondentie – lees nu een sneak preview van 'Het kattentheater' en win het boek!

Mensje van Keulen debuteerde op vijfentwintigjarige leeftijd met Bleekers zomer, het begin van een groot en gevarieerd oeuvre dat bekroond is met de Annie Romeinprijs, de Charlotte Köhler Prijs en de Constantijn Huygens-prijs. Ze schrijft zowel romans als verhalen, gedichten, kronieken, dagboeken en jeugdboeken. Voor haar verhalenbundel Ik moet u echt iets zeggen won ze in 2021 de J.M.A. Biesheuvelprijs.

'Over elk woord is nagedacht. Alles staat precies op de juiste plek. Van Keulen bewijst haar vakmanschap door iets wat ontzettend lastig is – spot on schrijven – zo simpel te laten lijken.' – Juryrapport J.M.A. Biesheuvelprijs 2021

Het kattentheater

Mensje van Keulen heeft vanaf het begin van haar schrijverschap over poezen en katten geschreven en is dat altijd blijven doen: gedichten, verhalen, kattencorrespondentie, kwinkslagen, journalistieke verslaggeving en bijdragen aan de Poezenkrant. Voor het eerst in vijftig jaar schrijverschap worden al deze teksten, met illustraties, samengebracht in Het kattentheater.

Leesfragment

Vind je het lezen over katten een waar feest van herkenning? Hieronder lees je alvast een sneak preview van Het kattentheater om te proeven van de schrijfkunst van Mensje van Keulen. Spreekt het je aan? Schrijf je dan vooral ook in voor de Hebban winactie.

Lees hier de sneak preview

'Mensje van Keulen, meesterverteller, kleurt je blik, nog voor je het als lezer doorhebt.' – 4 ballen voor Ik moet u echt iets zeggen in NRC Handelsblad

Illustraties

Het kattentheater is geïllustreerd door Olivia Ettema. Ze is docent aan de kunstacademie AKV St. Joost en zelfstandig illustrator. Samen met Franka Treur publiceert ze regelmatig geïllustreerde korte verhalen in verschillende kranten en tijdschriften. Voor Het kattentheater van Mensje van Keulen maakte ze verschillende lino's ter illustratie.

Tussen de schrijvers

In deze aflevering van Tussen de schrijvers gaat Atlas Contact-redacteur Marijn Hogenkamp in gesprek met Mensje van Keulen. Ze vertelt over haar schrijversjubileum, haar manier van werken, de liefde tussen schrijvers en katten en natuurlijk haar nieuwste bundel Het kattentheater.

'Mensje van Keulen bewijst eens te meer haar vakmanschap met sprankelende verhalen. De levens die ze in enkele zinnen oproept, breekt ze net zo snel weer af' – 4 sterren voor Ik moet u echt iets zeggen in de Volkskrant

Winactie

Wil je kans maken op de bundel Het kattentheater van Mensje van Keulen en jezelf verliezen in de leukste, mooiste, grappigste en meest ontroerende verhalen over poezen en katten? In samenwerking met uitgeverij Atlas Contact mag Hebban vijf exemplaren weggeven van de bundel. Kijk snel hoe je mee kunt doen.

Naar de winactie

Nationale Voorleeslunchverhaal 2021

Het Nationale Voorleeslunchverhaal wordt dit jaar geschreven door Mensje van Keulen. De auteur leest het verhaal op vrijdag 1 oktober, Nationale Ouderendag, voor bij Omroep MAX op NPO1. Ook andere bekende en onbekende Nederlanders lezen die dag het verhaal voor aan ouderen in zorginstellingen en bibliotheken. Zo wil de Leescoalitie ervoor zorgen dat zoveel mogelijk ouderen op Ouderendag kunnen genieten van een mooi verhaal.Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Vijftig jaar schrijverschap over poezen en katten komt samen in 'Het kattentheater'

 

Gerelateerd

Over

Mensje van Keulen

Mensje van Keulen

Mensje van Keulen debuteerde op vijfentwintigjarige leeftijd met Bleekers zomer ...

Gesponsorde boeken