Advertentie

Hebban vandaag

Video /

Vlogboek 111 - De Vitrine: Maria Dermoût

door Vlogboek 1 reactie
In deze video bespreekt Jörgen de auteur Maria Dermoût (1888-1962). Haar boek De tienduizend dingen werd in 1958 door het Amerikaanse blad Time uitgeroepen tot de beste boeken van het jaar naast Lolita van Nabokov, Breakfast at Tiffany's van Capote en Dokter Zhivago van Pasternak. Een bescheiden schrijfster die sindsdien in de vergetelheid is geraakt.

Bronnen: 

Freriks, Kester (2000). Geheim Indië. Het leven van Maria Dermoût 1888-1962. Amsterdam: Querido.
Houtzager, Guus (1991). Het een-én-het ander. Over De tienduizend dingen van Maria Dermoût. Leiden: Stichting voor wetenschappelijke uitgaven.
Woude, Johan van der (1973). Maria Dermoût. De vrouw en de schrijfster. 's Gravenhage: Nijgh & Van Ditmar

Muziek:

Be Franky - 90s Boom Bap Type Instrumental x Old School Piano Hip Hop Beat V

De Vitrine

In de rubriek De Vitrine zal Jörgen een schrijver uitlichten uit het verleden. Geen schrijvers die je per se gelezen moet hebben, maar schrijvers met een interessant verhaal of een opvallend werk. Schrijvers die ooit veel werden gelezen, maar in de vergetelheid zijn geraakt. Maar ook schrijvers die nooit veel zijn gelezen, maar wel worden geprezen. Video's over bijzondere, opvallende en obscure schrijvers. Afleveringen van De Vitrine zullen onregelmatig verschijnen op het kanaal van VlogboekOver de auteur

Vlogboek

63 volgers
234 boeken
0 favorieten


Reacties op: Vlogboek 111 - De Vitrine: Maria Dermoût

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken