Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Nationale Vogelweek - de leukste vogelboeken

Van zaterdag 16 mei tot zondag 24 mei is het Nationale Vogelweek, een week vol excursies, workshops, lezingen en andere activiteiten. Hebban zette de meest bijzondere vogelboeken voor je op een rij.

In april verscheen Het Uilen dagboek van Paul Christiaan Bos. Volg aan de hand van de verhalen en aantekeningen van Bos een bijzondere uilenfamilie.

Komende week verschijnt Mijn reigerparadijs van Erik van Ommen. De reiger is niet iedereens vriend, met zijn voorliefde voor vijvervissen en soms ook schattige jonge konijntjes. Van Ommen laat met zijn schilderijen, tekeningen, etsen en films zien hoe prachtig deze vogels toch ook zijn. Met QR-codes om de films te bekijken.

Juni
In 2014 verscheen het niet te hanteren kolossale vogelboek van Nozeman & Sepp: Nederlandsche Vogelen 1770-1829 in een fascimile uitgave. De twaalf kilo zware reus zat in een prachtige draagkoffer en was ondanks de flinke (maar voor de uitgave alsnog zeer milde) prijs binnen de kortste keren uitverkocht. Op 2 juni kunnen de mensen die achter het net hebben gevist een troostprijs aanschaffen. Het boek verschijnt opnieuw in een uitgave op 70% van de grootte voor nog geen tachtig euro. Het bevat prachtige bladzijdevullende gravures. Een musthave voor de vogelliefhebber.

De grutto krijgt aandacht in een nieuw deel in de 'vogelboeken'-reeks van Atlas Contact. Het is geschreven door Albert Beintema, die in 2013 het prachtige boek Eilanden publiceerde. Eerdere boeken in deze reeks zijn: De kauw, De gierzwaluw (dat in 2014 de Jan Wolkers-prijs voor beste Nederlandse natuurboek won) en De rotgans.

Ook in juni wordt het boek Dat gevederde ding van Noah Strycker verwacht, een vermakelijk boek vol anekdotes over het intrigerende gedrag van vogels. Wist jij dat pinguins vreselijk bang zijn voor het donker?

September
Een reeks waar vaak een beetje minzaam op neergekeken wordt vanwege de titel, is de 'voor Dummies'-reeks. Niets is minder terecht, want de zo herkenbare knalgele Dummies-boeken zijn stuk voor stuk goede basisboeken, met een brede, toegankelijke inhoud en een bijzonder goed zoeksysteem. In september komt in deze serie Vogelkijken voor Dummies uit.

Huiswaarts van auteur Bernd Heinrich vertelt over het uitzonderlijke vermogen van trekvogels en andere dieren om enorme reizen te ondernemen, zonder te verdwalen. Hoe doen ze dat toch?

Lees meer over Nationale VogelweekOver de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
407 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Nationale Vogelweek - de leukste vogelboeken

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken