Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Voorlopige longlist Hebban|Crimezone Debuutprijs 2014

door Sander Verheijen 15 reacties
Eind deze maand sluit de inzendtermijn voor de Hebban|Crimezone Debuutprijs. De jury zette de 23 reeds ontvangen debuten op een rijtje. Eind augustus maakt de jury de shortlist van vijf titels bekend. De Hebban-bezoeker kan daarna nog een zesde titel nomineren.

De jury voor de Crimezone Debuutprijs 2014 bestaat - evenals het voorgaande jaar - uit de Crimezone Club van Tien, waarin tien enthousiaste thrillerfans en ambassadeurs van het genre en Crimezone in het bijzonder zitting hebben, en een juryvoorzitter. De juryvoorzitter wordt binnen enkele weken bekendgemaakt.

voorlopige longlist

Mijnheer Heineken, het is voorbij van Gert van Beek
Tunnel van angst van Pat van Beirs
Havo is geen optie van Martje van der Brug
Stille getuige van Eva Burgers
De Au Pair van Maartje Fleur
Blun van Karin Hazendonk
Dodenweg van Olga Hoekstra
De dode kamer van Bronja Hoffschlag
Verjaard van Renée Hulshof
Kortsluiting van Jeroen van Inkel
Het gerecht van Inge Ipenburg
De kansmachine van Tom Kenis
De man in het midden van Bart-Jan Kazemier
De worsteling van Jan Kouwenhoven
Unit Plaats Delict: Vuurproef van Carina van Leeuwen
Vrij uitzicht van Anya Niewierra
Versleuteld van Donald Nolet
Panty van Mijke Pol
Koelcel van Linda Samplonius
Klikken en Klakken van Jo Smets
Het reservaat van Liselotte Stavorinus
Tankstelle van Auke van Stralen
Op drift van Rik Vanwalleghem

Informatie voor uitgevers

Uitgevers die hun titels nomineren, sturen rondom de verschijning 3 exemplaren van het boek ter attentie van de jury naar de redactie van Crimezone (o.v.v. 'Crimezone Debuutprijs 2014'). Zijn de boeken reeds verschenen? Stuur ons dan per ommegaande de drie exemplaren toe.
De uiterlijke inzenddatum van boeken/drukproeven/manuscripten die voor 1 september 2014 zullen verschijnen is 31 juli a.s.

De door de uitgever ingezonden boeken worden direct uitgezet naar drie (willekeurige) leden van de Crimezone Club van Tien. Zij bepalen of het boek op de shortlist geplaatst wordt. Eing augustus wordt de shortlist van 5 titels bekendgemaakt. De Hebban-bezoeker krijgt nog de mogelijkheid invloed uit te oefenen op een mogelijke zesde titel via een korte verkiezing op de site.

De genomineerde uitgevers van de titels op de shortlist zorgen ervoor dat de jury direct na de bekendmaking van de shortlist 11 exemplaren ontvangt. De voltallige jury + de juryvoorzitter lezen de vijf of zes boeken op de shortlist en bepalen gezamelijk de winnaar van de Debuutprijs 2014. Naast het beschikbaar stellen van minimaal 3 en maximaal 14 exemplaren per titel, is deelname aan de Crimezone Debuutprijs 2014 gratis.

De Hebban|Crimezone Debuutprijs 2014 wordt op zondag 26 oktober tijdens het Nederlands Thrillerfestival in Zoetermeer uitgereikt.
Over de auteur

Sander Verheijen

979 volgers
448 boeken
23 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Voorlopige longlist Hebban|Crimezone Debuutprijs 2014