Hebban vandaag

Nieuws /

Vraag het Max Barry!

De Amerikaanse schrijver Max Barry besloot het contact met zijn lezers over een andere boeg te gooien. Sinds gisteren kunnen de bezoekers van zijn website een vraag voor de auteur achterlaten.

De schrijver, onder andere bekend van zijn boeken Company, Lexicon en Logoland (Jennifer Government), doet in zijn laatste blogpost een aantal bekentenissen. Zo vertelt hij aan verschillende manuscripten gewerkt te hebben, maar kwam hij tijdens het schrijfproces tot de conclusie dat de kwaliteit te wensen over liet. Na vele worstelingen met onder andere sociale media, heeft Barry zich eindelijk in een verhaal verloren dat hij een serieuze kans wil geven. 

Het bleef niet alleen bij boeken, want Barry vertelt dat hij ook aan een computergame heeft gewerkt. De combinatie van programmeren en het schrijven van het plot van deze game beviel de auteur zo goed, dat hij serieus aan de game verder werkt. Het is nog niet bekend wanneer de game beschikbaar zal zijn voor het publiek en waar het over gaat. Barry maakte eerder een statement door een gratis online game te lanceren voor de publicatie van zijn boek Logoland (Jennifer Government), waardoor het boek al snel de bestsellerlijsten beklom.

Om het contact met zijn lezers nieuw leven in te blazen, besloot de auteur een vraagbaak te openen op zijn website. Onder de noemer ASK MAX! kan iedere bezoeker een vraag achterlaten in de gesprekswolk bovenaan de website. Vandaag werd de eerste vraag al beantwoord en vertelt de auteur welke herkenningspunten er zijn om te zien dat een manuscript op een dood punt is geëindigd. Barry is verrast door het aantal vragen dat zijn mailbox binnen druppelt. 'Ik had verwacht ongeveer drie vragen per week te ontvangen, maar er zijn er nu al duizenden,' aldus de auteur.

Heb jij ook een vraag voor Max Barry? Laat jouw vraag dan achter op zijn website.

Foto Max Barry: Jennifer BarryOver de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Vraag het Max Barry!

Gesponsorde boeken