Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Vriendschap, humor en romantiek in de nieuwe Kinsella

Sophie Kinsella vergaarde succes bij het lezerspubliek met haar reeks rondom Becky Bloomwood, beter bekend als Shopaholic. Met haar nieuwe boek ‘Niet te filmen’ slaat ze de weg van het Young Adult genre in.

De Engelse schrijfster, die eigenlijk door het leven gaat als Madeleine Wickham, debuteerde toen ze 24 jaar was met een roman. Na het publiceren van enkele romans, die niet veelvuldig gelezen werden, diende ze haar allereerste manuscript in de Shopaholic-reeks anoniem in bij haar huidige uitgever die haar een tweede contract aanbood. Vanaf dat moment begon het balletje te rollen voor de Engelse schrijfster en bracht ze tot nu toe acht boeken uit in deze serie. Becky Bloomwood, een journalist gespecialiseerd in alles wat met financiën te maken heeft, is gek op shoppen, maar hopeloos met geld. Al snel veroverde het klunzige personage bij vele lezers wereldwijd een plekje in hun hart. Het personage vond ook haar weg naar het witte doek en Isla Fisher vertolkte de rol van Becky Bloomwood in de film Confessions of a Shopaholic in 2009.

In haar laatstverschenen boek Niet te filmen snijdt de auteur nieuwe thema’s aan. Ze vertelt het verhaal van Audrey, een tiener die door het leven gaat met een angststoornis. Bezoeken aan een psycholoog moeten het leven wat dragelijker maken, maar ze komt pas echt tot bloei waneer ze Linus ontmoet, een teamgenoot van haar oudere broer. Want het is juist Linus die haar precies snapt. Voor Audrey begint er langzaam een periode van herstel door vriendschap, romantiek en humor, waarbij ze wordt geholpen – en soms gehinderd – door haar chaotische familieleden.  

Kinsella geeft in een interview toe haar personages altijd een obsessie mee te geven, iets dat ook naar voren zal komen in Niet te filmen. "Iedereen heeft gebreken en dingen waar hij/zij niet trots op is en ik verwerk dit graag in mijn boeken," aldus de bestseller auteur. Ondanks dat haar boek het label Young Adult heeft gekregen, geeft de auteur aan dat het boek voor iedereen geschikt is, zowel voor jongeren als hun ouders.

De eerste reacties op Hebban zijn lovend: "Humor, romantisch en ontroering zijn de kernwoorden voor dit vlotte, moderne verhaal. Ook voor de lezers die niet onder de leeftijdscategorie vallen. En Sophie, schrijf alsjeblieft meer Young Adults!" aldus Mandy die in haar lezersrecensie het boek vijf sterren geeft.

Benieuwd geworden naar Niet te filmen? Houd dan onze Hebban Young Adult Leesclub goed in de gaten! Het boek zal binnenkort besproken worden in deze leesclub en jij maakt ook kans op een exemplaar.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Vriendschap, humor en romantiek in de nieuwe Kinsella

 

Gerelateerd

Over

Sophie Kinsella

Sophie Kinsella

Sophie Kinsella is het schrijverspseudoniem van Madeleine Wickham. Onder haar ei...

Gesponsorde boeken