Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Vriendschap, vertrouwen en een tweede kans

James Bowen leefde jarenlang op straat met een drugsverslaving, totdat Bob de kater in zijn leven kwam. Met de zorg voor een ander brak een nieuwe periode aan in het leven van de straatmuzikant. Hij schreef er de bestsellerromans ‘Bob de straatkat’ en ‘De wereld volgens Bob’ over. Nu is er een prentenboek voor jong en oud, waarin Bob zijn eigen verhaal vertelt. ‘Mijn naam is Bob’ is Boek van de Week.

In bovenstaande video hoor je meer over het bijzondere verhaal van James en Bob.

Mijn naam is Bob vertelt het verhaal van de rode kater vóórdat hij bij James terecht kwam. Co-auteur van dit bijzondere prentenboek is Garry Jenkins, de prachtige tekeningen komen van de hand van illustrator Gerald Kelley. 

Het verhaal van James en Bob behandelt zware thema's als verlies en ziekte, maar maakt ook duidelijk dat er tweede kansen bestaan. Het laat zien hoeveel invloed vriendschap en vertrouwen op een leven kunnen hebben; op dat van mens én dier. Iets wat niet alleen belangrijk is voor volwassenen om te onthouden, maar ook zeker om door te geven aan je kind. Om die boodschap over te brengen organiseert Hebban Junior deze week een winactie voor het hele gezin!

Giveaway
Met dank aan uitgeverij Kluitman en uitgeverij The House of Books mogen we maar liefst 3 keer een Bob de Straatkat-pakket weggeven. Het pakket bestaat uit:

Mijn naam is Bob (prentenboek)
Bob de Straatkat (roman)
De wereld volgens Bob (roman)

Leesplezier voor het hele gezin dus! Hier kun je meedoen met de winactie.

Over Mijn naam is Bob:
Wie kent het verhaal inmiddels niet van straatmuzikant James en zijn prachtige, rode kater Bob? Sinds het eerste boek over dit bijzondere duo verscheen in 2012, hebben ze wereldwijd vele harten veroverd. In Engeland werden meer dan een miljoen boeken verkocht en de roman De wereld volgens Bob is inmiddels in 28 talen vertaald. Nu is het tijd voor een prentenboek, zodat nóg meer mensen (van 3 tot 100) kunnen genieten van het hartverwarmende verhaal van James en Bob. In het prentenboek zie je het verhaal van Bob voordat hij bij James terechtkwam: waarom de prachtige rode kater op straat belandde, en hoe het zover kwam dat hij gewond en verwaarloosd bij James aankwam.

James Bowen:
James Bowen is een Engelse schrijver en straatmuzikant. Hij leefde jarenlang op straat met een drugsverslaving, totdat de gewonde kater Bob in zijn leven kwam. In plaats van zijn geld aan drugs te besteden, besloot hij de kat te helpen en dat was een keerpunt in zijn leven. De roman die hij hierover schreef, werd een wereldwijde bestseller, en het duo is nog steeds onafscheidelijk.  Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
389 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Vriendschap, vertrouwen en een tweede kans

 

Gerelateerd

Over

James Bowen

James Bowen

James Bowen is een Engelse schrijver en straatmuzikant. In de hal van zijn flat ...

Gesponsorde boeken