Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

VrijdagVraag: Hebben of niet?

door Debbie (Hebban Crew) 40 reacties
Fantasy- en sciencefictionlezers staan erom bekend erg veel boeken te lezen en ook veel boeken te kopen en te houden. Wij zijn trots op onze verzamelingen. Of geef jij rustig een gelezen boek door aan de buurman, kringloop of (jank!) papierbak?

De woede van een reekslezer als de uitgeverij de vormgeving van een serie zo ineens wijzigt is een bekend fenomeen. Je moet wel blijven vernieuwen als uitgeverij en bij een langlopende serie loop je kans tien of vijftien jaar lang hetzelfde (verouderde?) design te gebruiken. Erg fris en fruitig lig je er dan niet bij. Maar halverwege een serie je ontwerp aanpassen wordt toch wel heel erg akelig gevonden. De uitgeverij van de boeken van Diana Gabaldon bedacht daar een oplossing voor. Ze wilden wel heel graag redesignen, maar wilden toch ook niet de vaste fans teleurstellen, dus ze stelden losse stofomslagen in de oude stijl beschikbaar van de nieuwe titel. Slim!

Maar zijn wij nou van die hebberds? Vullen we ons huis met boeken en series die we geweldig vonden en ooit nog eens willen herlezen? De VrijdagVraag van vandaag luidt: Hebben of niet?

Ben jij bezorgd over je onderburen en schrik je van een krakende vloer? Speur je regelmatig je kamer door op zoek naar overbodig meubilair dat je op kunt offeren voor een nieuwe Billy? Heb jij je series op volgorde staan? En wees eerlijk: is er een boek dat je bezit in meerdere uitvoeringen? Ben jij een hebberd?

Ik zal eerst met de billen bloot:
Hoi, ik ben Debbie en ik ben een hebberd. Ik kom er open en eerlijk voor uit. Onderburen heb ik niet meer (neenee, dankzij een verstandige verhuizing), maar muren lijk ik ook niet meer te hebben. Van de bijna 24-delige Anita Blake-serie van Laurell K. Hamilton (alleen eerste paar delen vertaald) heb ik er twintig, terwijl het vanaf het achtste deel toch echt bagger is. Het is met recht een Guilty Pleasure (tevens de titel van het eerste deel). Ik vergeet soms dat ik een titel ergens in pre-order heb staan, ben dolblij als ik hem bij verschijnen in de winkel vind en ben eigenlijk toch opnieuw blij als hij op de deurmat valt.

Ik dacht Frans te kunnen leren door Harry Potter à l'ecole des sorciers te kopen en heb Lord of the Rings in zes edities. Ik kan niet ontkennen enigszins koortsig in boekwinkels rond te speuren, op zoek naar onbekend schoon, om helaas te constateren dat ik 'alles al heb'. Ik ben dol op 'boeken over boeken'.

En jij? Ben jij een hebberd? Beken nu! Boekenkastfoto's mogen opgestuurd worden naar de redactie om je bekentenis te illustreren. Pratchett-shelfies verzamelen we apart. Of maak ook een 'Hebberd-lijst', met je meest bijzondere, geliefde titels en je guilty pleasures.

Update: De eerste hebberdfoto's zijn binnen. Connie, Likaiar, Lucinde, Cisz, Eleonore, Sarah en Marc blijken ook hebberds te zijn!Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
407 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: VrijdagVraag: Hebben of niet?

 

Gerelateerd

Over

Laurell K. Hamilton

Laurell K. Hamilton

De Amerikaanse schrijfster Laurell K. Hamilton (voluit Laurell Kaye Hamilton, ge...

Overig

Debbie is een Hebberd

op 20 maart 2015 door Debbie (Hebban Crew) 8 boeken 1 volger 0 reacties

Martijn is een Hebberd

op 20 maart 2015 door Martijn (Hebban Crew) 27 boeken 0 volgers 0 reacties
Gesponsorde boeken