Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

VrijdagVraag: liever een losstaand boek of liever een doorlopende serie?

door Hebban Fantasy 18 reacties
De werkweek is (bijna) voorbij en om lekker het weekend in te glijden hebben we op Hebban Fantasy elke vrijdag een vraag, een dilemma of een stelling voor je. Vandaag een dilemma tussen twee manieren om een verhaal te brengen (of te vermarkten).

Als je zou moeten kiezen en het gevolg zou zijn dat alleen jouw keuze nog uitgegeven zou worden, wat zou je keuze dan zijn?

Liever een losstaand boek of liever een doorlopende serie?

We horen vaak de opmerking: fantasy, dat zijn toch altijd trilogieën of eindeloze series? Kan dat niet wat korter? Niet alleen van buitenstaanders, maar ook van liefhebbers van de fantastische genres. En het is waar: onze genres kennen veel series, soms wel van tien of nog meer boeken. Dat betekent natuurlijk dat je langer mee kunt leven met de personages, meer te weten komt over de wereld en het verhaal groter en dieper uitgewerkt kan worden. Maar niet iedereen wil dat. Elk boek een nieuw verhaal, nieuwe hoofdpersonen om te leren kennen, nieuwe werelden om te ontdekken, is dat eigenlijk niet nog gaver?

Ben jij een liefhebber van stand alone boeken en mag het wat jou betreft vaker bij één aflevering blijven? Vertel dan ook even waarom in het opmerkingenveld hieronder.

Of hou je juist wél van de series (van een tweedeler tot (meer dan) decalogieën)? Leg dan eens haarfijn uit waarom je daar voor gaat.

Hebban Fantasy is geen poldersite, dus zet je keuze even scherp neer. Dus geen 'ik hou van allebei', want dat kan natuurlijk ook, maar levert geen dicussie op ;-)

Fijn weekend!Over de auteur

Hebban Fantasy

312 volgers
20 boeken
0 favorieten


Reacties op: VrijdagVraag: liever een losstaand boek of liever een doorlopende serie?

 

Gesponsorde boeken