Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

VrijdagVraag: Pratchetteriaanse zaken

door Debbie (Hebban Crew) 7 reacties
Gisteren, op 12 maart 2015, overleed Terry Pratchett op 66-jarige leeftijd. Zijn diagnose Alzheimer was al jaren bekend, maar we hoopten allemaal nog ruime tijd van nieuwe Schijfwereldboeken te kunnen genieten. Laten we vieren wat hij ons nalaat.

Schrijf een blog, hier op Hebban of elders, over de invloeden van Terry Pratchett op je leven, je boekenkast of misschien je eigen schrijfwerk. Vertel welke quote je favoriete is, maak een Hebbanlijst met de Schijfwereldtitels die je gelezen hebt en zet alle andere boeken op je 'Wil ik lezen'-boekenplank.

Vertel wat je denkt bij het zien van een orang-oetan ("Oek!") en wat je vindt van bibliothecarissen en mislukte tovenaars. Leg uit hoe het komt dat je schrikt van een koffer waarvan het deksel open valt. Lach om mensen die vergeten de Caps-lock uit te zetten, omdat ze dan klinken als iemand die je kent. Iemand op wie we nu even niet zo dol zijn.

Maak een foto van je Pratchettboek, -plank, -verzameling, -kast, -kamer, -huis en mail die naar de redactie, we maken een collage.

En bovenal, laten we allemaal komende week een Pratchett lezen. Lees een ongelezen titel of herlees een favoriet en koop er eentje voor een willekeurige voorbijganger of een vriend.

Laat ons Hebban doen overlopen met Pratchetteriaanse activiteit. Laat ons Nederland en de wereld laten zien dat we onze held zijn verloren, maar dolgelukkig zijn met zijn erfenis.

Oek!
(Mijn excuses voor deze sentimentele 'VrijdagVraag', maar de redactie van Hebban Fantasy heeft toch wel een stiekem traantje laten vallen bij het overlijden van Sir Terry en is een beetje aangeslagen)

Onderstaande is de leesvolgorde van de Schijfwereldboeken. Dit plaatje is de meest recente Nederlandse versie. In het Engels is een bijgewerkte 2.0-versie beschikbaar.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
407 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: VrijdagVraag: Pratchetteriaanse zaken

 

Gerelateerd

Over

Terry Pratchett

Terry Pratchett

Terry Pratchett (Beaconsfield, 1948 - Broad Chalke, 2015) was met zijn onovertro...

Overig

Schijfwereldboeken van Terry Pratchett

op 12 maart 2015 door Hebban Crew 33 boeken 4 volgers 3 reacties

De Schijfwereld voor jonge lezers

op 13 maart 2015 door Hebban Crew 5 boeken 1 volger 0 reacties
Gesponsorde boeken