Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Vrolijk Jólabókaflóð!

door Debbie (Hebban Crew) 24 reacties
Boeken cadeau krijgen en geven is leuk. In IJsland hebben ze dat heel goed begrepen. Vrijwel alle boeken worden gepubliceerd in de maanden voor Kerst en elke bewoner krijgt daar een gratis catalogus van thuisgestuurd. Kerstavond wordt vervolgens lezend doorgebracht, met chocolade binnen handbereik. Ze noemen het Jólabókaflóð, een fijne boekenoverstroming. Dit is zonder twijfel een traditie die we direct in Nederland zouden moeten starten.

Nu worden er in IJsland lang niet zo veel boeken uitgebracht als in Nederland, dus we vergeven het de uitgevers dat ze niet alles in de twee maanden voor Kerst publiceren. De catalogus die elk huishouden thuisgestuurd krijgt, heet in IJsland bókatíðindi (boekennieuws). In Nederland hebben we al iets vergelijkbaars. Hier heet het Hebban.


Kopen, geven, lezen

Jólabókaflóð begint met het kopen van boeken. Voor jezelf, voor anderen, voor geliefden, als kerstcadeaus. Dan komt het geven, op 24 december kerstavond worden al die kleurige cadeautjes opengescheurd. Het allermooiste komt als laatste: het lezen. In IJsland is de laatste stap van deze prachtige traditie dat iedereen op kerstavond al vroeg met een boek naar bed gaat, en om de een of andere reden horen er ook chocolaatjes bij.


Het cadeau

Een ultiem vredig begin van de kerstdagen, een fijn nieuw boek lezen en weten dat anderen verdiept zijn in boeken die jij ze hebt gegeven. Heb jij boeken gekregen of gegeven? Ga jij gehoor geven aan deze geweldige gewoonte? Deel het op social media met #jolabokaflod. Hebban zou Hebban niet zijn als wij niet ook een cadeautje voor je hadden voor de kerstavond. Download gratis het ebook Het cadeau met daarin dertien korte verhalen van vrouwelijke thrillerauteurs.

Naar de gratis download-pagina 


Een uitdagend 2016

Hebban bereidt zich ondertussen voor op een nieuw boekenjaar, een fantastisch nieuw boekenjaar zelfs, met een Reading Challenge die 1600 lezers enthousiast aangaan. Wil jij 2016 ook goed beginnen? Meld je dan nu nog aan voor de Challenge.

Naar de Hebban Reading Challenge 2016 


De redactie van Hebban wenst je een heerlijke kerstavond, fijne kerstdagen en een gelukkig nieuw boekenjaar!Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Vrolijk Jólabókaflóð!

 

Gesponsorde boeken