Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Waanzin op reis

Waanzin en reizen gaan hand in hand samen. Wie met waanzin reist, komt op de meest waanzinnige plekken. En ja, je moet er wel een beetje gek voor zijn, lijden aan verstandsverbijstering, dwaasheid en krankzinnigheid. Hebban Wereld zocht acht waanzinnige reisboeken voor je uit!

Miss yellow hair, hello! – Iris Hannema
Miss yellow hair, hello! gaat over reizen. Écht reizen. Het zijn de rauwe, geestige en absurde avonturen van reisjournaliste en wereldreizigster Iris Hannema.

Beren op de weg – Gijs van Middelkoop
Gijs van Middelkoop en zijn vriendin Aimée fietsen dwars door de Rocky Mountains, in Canada en de USA. Tijdens het eerste deel van hun reis moeten ze de weg nogal eens delen met hongerige beren. En dat zorgt voor de nodige complicaties.

You run you die :-) – Willem Bakhuys Roozeboom

You run you die vertelt het verbazingwekkende avontuur van twee Nederlanders die alles achterlaten om hun droom te leven in de bush van Botswana, in het hart van de Okavango delta.

Man in het zadel - Paul van Hooff

Alles achterlaten en vertrekken - het rauwe avontuur tegemoet, vrij van regels, stress en relatieproblemen. Voor velen slechts een droom, maar journalist Paul van Hooff doet het. Zijn plan: met zijn trouwe metgezel 'Guus', een Moto Guzzi V7 uit 1975, toeren van de noordelijkste plaats van Alaska naar de zuidelijkste punt van Argentinië.

No Risk, No Life – Ben Valks en Brenda Smeenge
No Risk, No Life is het verslag van de grootste uitdaging die Ben Valks ooit is aangegaan: zijn dromen durven najagen. Zijn verhaal begint in Alaska, waar hij als eerste Nederlander meedoet aan de Iditarod, de 1800 kilometer lange hondenslederace in Alaska: 16 honden, een slede en een man in gevecht met de natuur en zichzelf.

Sporen naar de horizon – Bastiaan Brink
Bastiaan Brink besloot een wereldreis te maken, toen hij zijn leven als uitvoerend musicus vanwege een blessure moest onderbreken. Een jaar lang trok hij over de wereld, op zoek naar schoonheid en intense ervaringen. In dit boek doet hij op meeslepende wijze verslag van zijn avonturen.

Even naar de Evenaar – Frank van Rijn
Even naar de evenaar is een boek dat de lezer meevoert door Afrika, langs kleurrijke marktjes en door pittoreske dorpjes. Fiets mee met wereldfietser Van Rijn langs de mooie Thomson Falls, Lake Baringo met nijlpaarden en krokodillen en de Great Rift Valley.  

Lopen over de grens - Katja Staartjes

Katja Staartjes en Henk Wesselius liepen 2000 kilometer langs de grens van Nepal: van het noordwestelijke naar het noordoostelijke drielandenpunt. Daarbij stegen en daalden ze 125.000 meter: ruim veertien maal de Mount Everest op en af vanaf zeeniveau.Over de auteur

Victoria Farkas

126 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: Waanzin op reis

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken