Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Waar plaats ik mijn eigen verhalen?

door Diana Mom 1 reactie
Het lezen van boeken is niet alleen leuk, voor sommigen is het ook erg inspirerend. Waar je ook je inspiratie vandaan haalt, er ontstaat een verhaal, misschien zelfs een boek. De kans is groot dat je dan de behoefte voelt om je verhaal te delen met de rest van de wereld. Dit kan op een zogenoemd leesplatform.


Leesplatform
Misschien ken je de term niet. Bruna gooide de term al eerder in de wereld. De winkelketen doelde toen op de mogelijkheid om je te abonneren op een ‘digitaal leesplatform’. Het lid betaalt een bepaald bedrag per maand en kan zoveel mogelijk e-books lezen als hij/zij wil. Maar… daar doelen wij nu niet op. Een leesplatform is een ontmoetingsplek voor lezers. Vaak kunnen er verhalen geplaatst worden, maar ook komt het vaak voor dat lezers met elkaar in gesprek kunnen via een forum.  

Wattpad
Een van de grootste leesplatforms is Wattpad. ‘Wat je ook leuk vindt, het is allemaal gratis op Wattpad: de grootste gemeenschap van schrijvers en lezers ter wereld’, is hetgeen de website meldt. Op Wattpad kun je niet alleen gratis verhalen lezen, je kunt er ook nog eens je eigen verhalen opzetten.  

Plaats je eigen verhaal
Stel je bent begonnen aan je eigen boek, maar je bent er erg onzeker over. Je wilt graag weten wat anderen ervan vinden. Plaats dan bijvoorbeeld je eerste hoofdstuk op Wattpad. Je kunt er een opmerking bij zetten. Vraag bijvoorbeeld om meningen of geef wat uitleg over het boek. Door middel van de opmerkingen kun je je verhaal verbeteren of je creëert fans. Dit laatste overkwam Abigail Gibbs. Haar verhaal Violet werd ontdekt op Wattpadd en uitgegeven. Inmiddels is deel twee in de serie verschenen en boek drie staat op het punt om in het Verenigd Koninkrijk uitgegeven te worden.  

Lees en geef tips
Ben je minder van het schrijven en juist meer van het lezen? Dan is er voor jou ook een rol weggelegd op Wattpad. Lees hier een (deel) van een verhaal en geef je mening. Denk je dat iets beter kan of vind je juist dat iets op een zeer bijzondere manier beschreven is? Laat het de auteur weten. De auteur kan er wat mee en wie weet zorg jij er wel voor dat dat ene boek ontdekt wordt door een uitgeverij.  

Verhalen die ontdekt zijn via Wattpad
Misschien ben je nu wel heel erg benieuwd welke auteurs ontdekt zijn via Wattpad. Hier een paar voorbeelden:  

Violet – Abigail Gibbs (‘Heldin van de duisternis, deel 1’)
Wanneer Violet toevallig een groep vampiers ziet vechten, wordt ze meegenomen naar een wereld vol elegantie en schoonheid, de wereld waar aristocratische vampiers wonen. Violet kan hier niet ontsnappen, want onder de pracht en praal schuilt duisternis. De erfgenaam van de troon, Kaspar Varn, is ontzettend knap, maar ook erg gevaarlijk. Wanneer Violet en Kaspar zich aan elkaar overgeven aan een passie die hun werelden overstijgt, ontdekken ze dat hun passie een prijs heeft.  

Hier begint alles Anna Todd (‘After, deel 1’)
Soms moet je je vertrouwde omgeving verlaten om een droom te verwezenlijken. Dat doet de achttienjarige Tessa Young wanneer ze haar vriendje en overbezorgde moeder achterlaat voor een studie aan de universiteit van Washington. Dit stond jaren geleden al op de planning en ook de rest van haar toekomst lijkt uitgestippeld te zijn. Totdat ze Hardin ontmoet. Hij is onaardig en heeft tattoos en piercings. Maar… Hij is de zanger van een wereldberoemde boyband. Hardin weet een grote passie in Tessa naar boven te halen, iets waar ze zich hevig tegen verzet. Ze maakt kennis met zijn wilde, maar ook met zijn romantische kant en wordt voor de keuze gezet: een bekende toekomst met jeugdvriendje Noah of een toekomst die spannend, nieuw en onbekend is met Hardin.    


Ben jij al bekend met Wattpad? Plaats je je eigen verhalen of kom je er vooral om te lezen?

Wil je meer lezers trekken om jouw schrijfsels te beoordelen? Schrijf een blogpost via je Hebban-account en laat daarin de link achter naar jouw verhalen op Wattpad. Of deel de links naar jouw favoriete volgverhalen op het platform.    

Over de auteur

Diana Mom

319 volgers
1957 boeken
96 favoriet


Reacties op: Waar plaats ik mijn eigen verhalen?

 

Gerelateerd

Over

Abigail Gibbs

Abigail Gibbs

Abigail Gibbs werd geboren in Devon, Engeland, en is opgegroeid in een lieflijk ...

Anna Todd

Anna Todd

Anna Todd was altijd een gretige lezer van romantische boeken én een liefhebbe...

Gesponsorde boeken