Hebban vandaag

Dossier /

Waar wij vandaan kwamen daar was het graven nat

door Hebban Crew 4 reacties
In april deed Hebban een oproep om een eerste zin uit een literaire roman, een thriller, een young adultboek of een sciencefiction- of fantasyroman te nomineren voor mooiste openingszin ooit. Sinds de laatste update, eind juli, zit qua inzendingen de klad er een beetje in.

Ziehier de wat schamele aanvoer:

Literatuur

Ik verlaat dit vertrapte leven als jongeman: krachtig van lichaam, klaar van geest. Uit: Meester Mitraillette van Jan Vantoortelboom.

Waar wij vandaan kwamen, daar was het graven nat. Uit: Publieke werken van Thomas Rosenboom.

In den beginne. Uit: Bijbel van diverse auteurs.  


Voor de categorieën Thrillers, Sciencefiction & Fantasy en Young Adult zijn geen nieuwe inzendingen binnengekomen.  

 

 

OPROEP
Onze dank aan de inzenders van deze mooie zinnen en eerder gesuggereerde openingszinnen is bijkans grenzeloos. Maar we denken dat er nog veel meer mooie beginzinnen in de diverse genres op te duiken zijn. Daarom nogmaals de oproep om op zoek te gaan naar de mooiste openingszin in een literaire roman, een thriller, een sciencefiction- of fantasyroman of een young adultboek. Het bewuste boek hoeft niet per se afgelopen jaar te zijn verschenen. Suggesties uit oudere werken zijn dus ook van harte welkom. Via het formulier op deze pagina kun je de zin van jouw keuze kenbaar maken. Binnenkort zullen we weer een hopelijk fraaie selectie publiceren. De speurtocht gaat door tot aan het eind van het jaar. De redactie nomineert de volgens haar mooiste openingszinnen, waarna de Hebban-bezoeker het laatste woord heeft.  

Op dezedezedeze en deze pagina's staan de eerdere afleveringen over onze jacht naar de mooiste openingszin. Over de auteur

Hebban Crew

2166 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Waar wij vandaan kwamen daar was het graven nat

 

Gerelateerd