Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Walk of Fame naar Scheltema aan Rokin 9

Vanmiddag wordt boekhandel Scheltema in Amsterdam officieel geopend op de nieuwe lokatie: Rokin 9. Een bonte stoet van maar liefst 170 auteurs zal hun eigen boeken van het oude naar het nieuwe adres dragen. Zaterdag en zondag kun je op de IJzeren Troon plaatsnemen.

De Walk of Fame-auteurs zetten allemaal hun hand in het cement, waarna die afdrukken als tegels rondom het nieuwe pand komen te liggen. Onder andere Thomas Olde Heuvelt en Iris Compiet lopen mee over de rode loper die bijna een kilometer lang is. Als klant kon je je ook aanmelden om een stapel van je favoriete boeken mee te verhuizen. Naast deze vrijwillige verhuizers zijn er nog veel meer evenementen in het openingsweekend.

We hebben jou nodig aan het Rokin 9!
In de ruim 3.000 vierkante meter aan boekparadijs zal vast ook een toffe sciencefiction & fantasyafdeling te vinden zijn. Wie wil voor ons gaan kijken of de rubrieken (zowel Engelstalig als Nederlandstalig) er fatsoenlijk bij staan en alle belangrijke auteurs en boeken er wel te vinden zijn?

De jurk
We willen natuurlijk weten welke genreboeken van Nederlandse auteurs te vinden zijn, hoe groot de stapels waren die Olde Heuvelt en Compiet moesten dragen en welke jurken gedragen werden. Onderstaande checklist kan gebruikt worden voor een goede analyse van de sf- & fantasyrubriek. Uiteraard zijn foto's van onze geliefde rubrieken helemaal welkom.

Checklist
1. J.R.R. Tolkien - alle titels, inclusief De Silmarillion, alles in meerdere edities (zeker ook de zwarte paperbacks!)
2. Robert Jordan - de volledige veertiendelige reeks, inclusief prequel Een nieuw begin
3. Robin Hobb - Alle Fitz-trilogieën, af of niet. De Nar-trilogie en de Schepen-trilogie, de vier Wilde regenlanden-boeken, de Zoon van de krijger-titels en als het even kan ook nog een aantal van de Fitz-strips.
4. Thomas Olde Heuvelt - Hex uiteraard, maar in welke rubriek staat het boek? Young adult, fantasy, horror, literatuur? Is Harten Sara ook aanwezig?
5. The Grim Collective - Staan Heksenwaan en Heksenkind in de kast?
6. Zijn de Verborgen Universiteit-boeken van Natalie Koch aanwezig?
7. James S.A. Corey -  wordt de sf-revival bij Luitingh gehonoreerd? Zijn beide delen van The Expanse te vinden: Leviathan ontwaakt en Calibans strijd?
8. Jeff VanderMeer - Vernietiging en Autoriteit van de Southern Reach-trilogie
9. Ann Leckie - nog maar net verschenen, toch al op voorraad: Het recht van de Radch?
10. In welke edities is Game of Thrones van George R.R. Martin te vinden? Kun je er ook een waxzegel-set vinden?

Wat valt je nog meer op: veel/duur/goedkoop/oud/stom/tof/nieuwe auteurs/onbekende titels/fijne stoelen/goede koffie, vertel het ons.

Wie vandaag om 15.00 mee gaat lopen in de Walk of Fame: succes en veel plezier! Alle anderen: checklist uitprinten en graag voor, tijdens of na het openingsweekend verslag uitbrengen bij de redactie. De leukste inzendingen zetten we online op Hebban Fantasy. Hiermee laten we als lezerspubliek zien dat een goed gevulde sf- en fantasykast ons zeer kan bekoren. Foto's van meterslange kassabonnen of huizenhoge stapels van net aangeschafte boeken zijn om die reden ook welkom.

Foto's van IJzeren Troon-momenten zijn uiteraard ook zeer welkom.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
407 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Walk of Fame naar Scheltema aan Rokin 9

 

Over

Iris Compiet

Iris Compiet

Ik ben een verhalenverteller, ik vertel mijn verhalen met beelden. Soms vertel i...

Gesponsorde boeken