Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Wandelen met twee miljoen honden

Je bent kattenmens, hondenmens, mensenmens of een mix daarvan. De aanwezigheid van twee miljoen honden in Nederland is een teken van veel hondenmensen. Boswachter Arjan Postma toont de beste wandelgebieden.

Arjan Postma is freelance boswachter omdat hij meer groen wilde zien en minder computerschermen. Met zijn enthousiaste verhalen over het buitenleven, de wilde dieren en grappige natuurfenomenen in het boek Buiten! uit 2014 werd hij op slag beroemd. Zeker na talloze malen (een graag geziene) gast te zijn geweest bij De Wereld Draait Door en RTL Late Night. Postma vertelt nu verder in een nieuw boek: Buiten met je hond, maak van je wandeling een avontuur.

'Een blokje om' wordt het wel eens genoemd. 'De hond moet nog uit'. Dat het heus niet alleen een vervelende verplichting hoeft te zijn, weet Arjan Postma goed te vertellen. Hij neemt je mee naar de mooiste wandelgebieden in Nederland, zoals het strand, de uiterwaarden en het bos. Postma: 'Veel mensen nemen een hond omdat ze wandelingen willen maken. Als hond en baas goed met elkaar communiceren, is wandelen een feest.'

Postma is zelf een groot hondenliefhebber en geeft praktische tips om het meeste uit je dagelijkse uitlaatrondje te halen. Hij leert je je hond begrijpen en de wandelingen zo leuk mogelijk te maken. Ook vertelt hij waarom honden niet van regelmaat houden en, net als wij, verslaafd zijn aan 'Facebooken'. Waarom zijn honden niet welkom op de meeste strand, terwijl ze toch zo blij worden van die zandvlakten en ondiepe branding?

Postma heeft het antwoord. Daarnaast, heel belangrijk, vertelt hij wat de impact is van honden op het wild in de natuur. Als de wandeling lekker ontspannen is en je dankzij Postma's tips je hond prima onder controle hebt, kun je genieten van het landschap waar je doorheen loopt. Postma heeft je in Buiten! en Buiten met je hond al vertelt wat daar allemaal te zien is.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
407 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Wandelen met twee miljoen honden

 

Gerelateerd

Over

Arjan Postma

Arjan Postma

Boswachter Arjan Postma is in korte tijd uitgegroeid tot een bekende tv-persoonl...

Gesponsorde boeken