Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweest

Vorige maand verscheen 'Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweest', Joachim Meyerhoffs tweede autobiografische roman. Deze week staat dit boek over het opgroeien tussen psychiatrische patiënten en gehandicapten, centraal op Hebban Literatuur en romans!

Omdat zijn vader directeur was van een psychiatrische kliniek en zijn ouderlijk huis op hetzelfde terrein stond, groeide Joachim Meyerhoff op tussen honderden psychiatrische patiënten en lichamelijk gehandicapten. Hij viel het beste in slaap bij de kreten van de patiënten en sloot een bloedbroederschap met de hond. Over deze abnormale leefomgeving en het dubbelleven van zijn fascinerende vader schreef de Duitse auteur zijn tweede autobiografische roman Wann wir es endlich wieder so wie es nie war (2013). Josephine Rijnaarts vertaalde het boek naar het Nederlands, getiteld: Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweest. "Een tragikomische coming of age en familieroman over opgroeien in een abnormale omgeving in één. Een scherp geobserveerd en persoonlijk verhaal over het verlies en dood", zo meldt de flaptekst.

'Een meeslepende, ontroerende en wijze roman.' - Zeit Online

'Hard gelachten, brok in de keel, bittere tranen. Dat heeft een boek al heel lang niet meer bij mij voor elkaar gekregen.' - Buchreport

'Een geweldige vaderroman, liefdevol, humoristisch en op het einde treurig.' - FAZ


Over de auteur:
Joachim Meyerhoff (1967) is voor zijn debuutroman Alle Toten fliegen hoch bekroond met de Franz-Tumler-Literaturpreis 2011 en de aanmoedigingsprijs van de Bremer Literaturpreis 2012. Sinds 2005 maakt hij deel uit van het ensemblegenootschap van het Wiener Burgtheater. In zijn zesdelige cylcus Alle Toten fliegen hoch, trad hij op als verteller en in 2007 werd hij tot toneelspeler van het jaar verkozen. In februari 2015 verscheen Meyerhoffs tweede autobiografische roman, Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweest, bij Uitgeverij Signatuur.

Interview
In het Amsterdamse Ambassade Hotel sprak Hebbans Luc Wierts met Joachim Meyerhoff over Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweest. Een openhartig interview over opgroeien in een abnormale omgeving, over fantasie en herinnering en over waanzin in de literatuur. Klik hier voor het interview.

Giveaway
Benieuwd naar deze roman? In samenwerking met Uitgeverij Signatuur maken we 5 lezers blij met dit boek!
Doe mee met de giveaway!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweest

 

Gerelateerd

Over

Joachim Meyerhoff

Joachim Meyerhoff

Joachim Meyerhoff (1967) is met zijn geliefde autobiografische reeks, gebaseerd ...

Gesponsorde boeken