Advertentie

Hebban vandaag

Booktrailer /

Wat als... - Daniëlle Bakhuis

Wat als... is een spannende Young Adult thriller geschreven door Daniëlle Bakhuis. Het boek belandde op de vijfde plek bij de Crimezone Beste Young Adult Thriller Award 2015. Wat als...werd in eerste instantie door Bakhuis geschreven als een spannende roman. Dat lezers het nu als jeugdthriller bestempelen én nomineren, blijft voor haar champagnewaardig.

Hoewel Daniëlle Bakhuis al sinds 2008 boeken schrijft heeft ze pas de laatste tijd het idee haar draai te hebben gevonden. En dat is te merken. Met Wat als... schreef Bakhuis een spannende jeugdthriller waarin het draait om de 16-jarige Jade Verschuur. Ze heeft in de brugklas medescholiere Zoë Kramer heel erg gepest. Hierbij heeft Jade zelfs de haren van Zoë afgeknipt tijdens een schoolkamp, waardoor Zoë van school is afgegaan.

Er verstrijken een paar jaar, maar dan is Zoë plotseling weer terug op school in het eindexamenjaar. Ze is mooier en populairder dan ooit en lijkt in niets meer op het meisje dat ooit zo erg gepest werd. Dan ontvangt Jade dreigbriefjes die met haar verleden te maken hebben en staat ze opeens in de schoenen van Zoë. Jade wil niets liever dan haar excuses aanbieden en opnieuw beginnen, maar in sommige gevallen is het zeggen van sorry niet genoeg.

Uitgeverij Ploegsma heeft leuke details aan het boek toegevoegd. Waaronder de dreigbriefjes, die echte briefjes zijn die de lezer kan opvouwen. 

Meer lezen over Daniëlle Bakhuis:

  1. Interview Daniëlle Bakhuis n.a.v. nominatie Crimezone Beste YA Thriller 2014
  2. Interview met 5 genomineerden shortlist Crimezone Beste YA Thriller 2014


Over de auteur

Natasza Tardio

259 volgers
280 boeken
34 favoriet
Auteur


Reacties op: Wat als... - Daniëlle Bakhuis

 

Gerelateerd

Over

Danielle Bakhuis

Danielle Bakhuis

Daniëlle Bakhuis is een Nederlandse journaliste en schrijfster. Ze schreef ...

Overig

Gesponsorde boeken