Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Advertorial /

Een eeuwenoud verhaal: wat als het Belles moeder was die het Beest vervloekte?

door Hebban Crew 2 reacties
Heb jij je tijdens het lezen van sprookjes weleens afgevraagd: 'Wat als...?' Dat is een vraag die Liz Braswell beantwoordt in haar 'A Twisted Tale'-boekenreeks. Wat als het de moeder van Belle was die het Beest vervloekt heeft? Lees nu een sneak preview uit dit eerste deel van de jeugdserie en maak kans 'Een eeuwenoud verhaal' te winnen.

Liz Braswell studeerde Egyptologie voor ze aan de slag ging als producent van videogames. Na tien jaar besloot ze toe te geven aan haar wens om te schrijven en inmiddels heeft ze al heel wat kinder- en jeugdboeken op haar naam staan, evenals korte verhalen. Voor Disney schrijft ze als een van vier auteurs aan de serie 'A Twisted Tale', waarin ze bekende sprookjes een duistere draai geeft. Er zijn inmiddels dertien delen verschenen in het Engels en het eerste wordt nu naar het Nederlands vertaald, Een eeuwenoud verhaal, door Sandra Hessels.

'Ze zou moeten schreeuwen, ze zou moeten worstelen, ze zou moeten ontploffen – álles liever dan dat deze dialoog zichzelf alweer zou herhalen.' – Uit: Een eeuwenoud verhaal

De jeugdreeks wordt geschreven door Braswell (zeven delen), Elizabeth Lim (twee delen), Jen Calonita (drie delen) en Farrah Rochon (één deel). Ieder boek begint met een 'Wat als?'-vraag: wat als Ursula nooit verslagen zou zijn? Wat als Aladdin de lamp nooit had gevonden? En wat als Belle erachter zou komen dat haar moeder de heks was die de vloek had uitgesproken over het beest? Vanaf nu tot 2025 worden nog vier nieuwe titels verwacht, wat betekent dat we in het Nederlands taalgebied uit kunnen kijken naar een stevige boekenserie.

Een eeuwenoud verhaal

Liz Braswell

Belle is slim, vindingrijk, maar ook onrustig. Ze wil het armoedige, kleine stadje waar ze woont heel graag verlaten en de wereld ontdekken. Haar vader wil echter in hun huis blijven voor het geval Belles moeder terugkeert – een moeder die Belle zich nauwelijks kan herinneren.

Als Belle gevangengenomen wordt door een vreselijk angstaanjagend beest en de betoverde roos van het Beest aanraakt, komen er ineens beelden tevoorschijn van vroeger - beelden van haar moeder, waarvan ze dacht dat ze die nooit meer zou zien. Sterker nog, ze ontdekt dat het haar moeder is die de vloek heeft uitgesproken over het Beest, zijn kasteel en al zijn inwoners. Belle is geschokt, maar weet dat zij en het Beest moeten samenwerken om het duistere mysterie van hun families, dat al 21 jaar duurt, te ontrafelen.

Leesfragment

Hou jij niet alleen van sprookjes, maar ook van een duistere twist zodat het verhaal nét even anders wordt? Hieronder vind je alvast een voorproefje van Een eeuwenoud verhaal, waarin het met Belle en haar Beest niet zo loopt als verwacht.

Lees een sneak preview

'Het was een heel goed verhaal. Het diende vaak genoeg als bron van vermaak voor de vrouw die in deze zwarte grot lag die ze een kamer noemden, vastgeketend aan een koud, hard bed.' – Uit: Een eeuwenoud verhaal

Achter de reeks

Braswell heeft inmiddels sprookjesbewerkingen geschreven van Aladdin, Doornroosje, Belle & het Beest, De kleine zeemeermin, Peter Pan, Alice in Wonderland en Rapunzel. In een interview met The Disney Blog vertelt ze hoe belangrijk het voor haar is dat de personages bij aanvang van het verhaal precies zo aanvoelen als in het bronmateriaal: de Disneyfilms. Het vinden van een goede balans tussen het bekende verhaal en de nieuwe twist is 'super, super hard,' vertelt ze.

'It is important that they feel exactly the same as the classic movie characters at the beginning of the story; from there it's then easier to explore more complex and nuanced feelings and thoughts that are still true to the characters but illustrate growth in an organic way.'

Het betekent dat ze vaak bezig is met het uitwerken van scènes in haar hoofd. 'It looks like I'm napping, or staring into space (and occasionally walking into things) when I'm doing this,' vertelt ze aan Laughing Place, maar het is wel degelijk hard werken. Toen ze jong was, wilde Braswell zelf animator bij Disney worden, een droom die werd gekortwiekt omdat ze niet kan tekenen. Daarom geniet ze zo van het schrijven van de 'A Twisted Tale'-boeken. 'Getting to work with Disney characters and stories is like winning the lottery,' laat ze weten in een Q&A met D23.

'I love imagining what would happen in a story if a beloved hero acted differently, or things were more complicated than with the usual fairy-tale setups.'

Het tweede deel in de reeks, Een nieuw begin, zal in november 2022 in Nederlandse vertaling verschijnen.

Winactie

Ben jij nooit te oud genoeg voor sprookjes, maar wil je wel graag wat meer diepgang of een duik in een nieuwe plotlijn? Hebban mag in samenwerking met uitgeverij Big Balloon vijf exemplaren weggeven van Een eeuwenoud verhaal, het eerste deel in de 'A Twisted Tale'-reeks. Kijk snel hoe je mee kunt doen:

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2488 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Een eeuwenoud verhaal: wat als het Belles moeder was die het Beest vervloekte?

 

Gerelateerd

Over

Liz Braswell

Liz Braswell

Liz Braswell studeerde Egyptologie en ging in de tien jaar die volgden videogame...