Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Wat als je niet meer weet wie jouw vrienden of vijanden zijn?

door Soraya Vink (crew) 1 reactie
In februari 2013 verwelkomde het Nederlandse thrillerlandschap een bijzonder personage. Jessica Haider, een cokesnuivende en onconventionele rechercheur met een voorliefde voor betere whiskymerken en stomende seks.

Corine Hartman kondigde destijds aan een reeks met zeven delen in gedachten te hebben waarin het personage tot het ultieme getest zou worden. Hartman besloot om bij het vijfde boek de reeks te beëindigen, waardoor het personage in Doodskleed voor het laatst ten tonele verschijnt.

Met een levensstijl die niet eeuwig vol te houden is en de pijn die Haider meedraagt na de moord op haar zoon, wordt de lezer langzaam maar zeker meegetrokken in Jessy’s strijd voor gerechtigheid. De toetreding tot het geheimzinnige elitekorps Saligia is voor de blondine een uitlaatklep om enige vorm van gerechtigheid te behalen in het leven. De media ontving het personage met lovende woorden en de boeken werden al snel betiteld als 'on-Nederlands'. Hartman liet in haar boekenserie blijken dat de gruwelijke scènes vakkundig aangepakt worden. Lezers met tere zieltjes zijn hierbij gewaarschuwd.  

In Doodskleed reist Jessica Haider af naar Mexicaans grondgebied, net buiten de grens van Texas, om de ultieme opdracht te voltooien. Het beoogde doelwit, Vincent Donnelly, lijkt de veroorzaker van een snel verspreidend virus waar vele vluchtelingen aan sterven. Maar is de informatie die in het Saligia dossier is uitgelicht wel correct? Kan ze de personen in haar omgeving nog vertrouwen? Jessica Haider wordt tot het uiterste gedreven om het werkelijke verhaal in deze zaak naar boven te halen. Is haar strijd gedoemd te mislukken?

Corine Hartman begon haar schrijverscarrière met een serie rondom inspecteur Nelleke de Winter, een  Achterhoekse die in de stijl van Midsomer Murders misdaden in haar omgeving oploste. Met Jessica Haider nam ze een gedurfde beslissing door een personage te creeëren dat lijnrecht tegenover haar eerdere werk stond. Geen verkeerde beslissing, zo blijkt uit de nominaties en prijzen die de auteur in ontvangst mocht nemen. Tot tweemaal toe werd ze genomineerd voor de Gouden Strop met Bloedlijn en Zielloos en nam ze in 2013 de Hebban Crimezone Award in ontvangst voor beste Nederlandstalige thriller met Bloedlijn.

Ook na Jessica Haider gaat het schrijven verder. Hartman werkt aan een faction-thriller voor uitgeverij Cargo, dat een op zichzelf staand boek zal vormen. Daarnaast zal in 2016 het eerste deel van een nieuwe serie verschijnen bij Karakter Uitgevers.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Wat als je niet meer weet wie jouw vrienden of vijanden zijn?

 

Gerelateerd

Over

Corine Hartman

Corine Hartman

Met meerdere Gouden Strop-nominaties en Hebban/Crimezone Awards in haar bezit, g...

Gesponsorde boeken