Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Wat doe je als je eerste liefde een seriemoordenaar is en jij weet het? Lees & win 'Zie mij'

Jennifer Hillier heeft in eigen land al zes thrillers op haar naam staan, 'Zie mij' is de eerste die naar het Nederlands vertaald wordt. 'I write about dark, twisted people who do dark, twisted things,' zegt ze zelf over de inhoud. In 'Zie mij' houdt Geo veertien jaar lang geheim wat er met haar beste vriendin Angela gebeurde, en gaat ervoor de gevangenis in. Maar als ze vrijkomt, beginnen de problemen pas echt. Lees een sneak preview op Hebban en doe mee aan de winactie: we geven 5 exemplaren weg!

Jennifer Hillier (1974) werd geboren in Toronto, maar woonde acht jaar in de omgeving van Seattle, waar haar thrillers zich afspelen. Dat juist Zie mij werd uitgekozen om naar het Nederlands te laten vertalen (door Els van Son), kan de auteur goed begrijpen. Als ze haar boeken met relaties zou vergelijken, zou ze deze vijfde thriller van haar hand omschrijven als 'de liefde van haar leven'.

Schrijfplezier

Na Hilliers eerste vier boeken voelde ze zich opgebrand. Het plezier van het schrijven werd helemaal weggedrukt door de stress en druk die het publiceren en verkopen met zich meebracht; ze schreef immers het boek nadat het contract (en daarmee de verplichtingen) op tafel lagen. Met Zie mij besloot ze daar verandering in te brengen. Ze vertelde niemand dat ze er mee bezig was en stond het verhaal toe om te gaan waar het wilde.

'It was like falling in love with writing all over again. [...] The only pressure I felt was to write the best book I was capable of writing.

I loved every moment of it. Everything after that is just a bonus.'

Het boek

Toen Angela Wong, een van de populairste meisjes van de school, 16 jaar oud was, verdween ze van de een op de andere dag spoorloos. Niemand weet wat er met haar gebeurde, noch Geo, haar beste vriendin, noch Kaiser, die bevriend was met beide meisjes.

Veertien jaar later worden Angela’s stoffelijke resten gevonden in de bossen bij Geo’s ouderlijk huis. Kaiser, nu rechercheur in Seattle, lijkt de zaak eindelijk te kunnen oplossen. Angela was een van de slachtoffers van de beruchte seriemoordenaar Calvin James.

Destijds was Calvin Geo’s eerste liefde. Ze droeg zijn duistere geheimen met zich mee tot het bewijs rond zijn daden haar in de gevangenis deed belanden. Maar net nu ze op het punt staat te worden vrijgelaten, duiken er opeens nieuwe lichamen op. Ze zijn op exact dezelfde wijze omgebracht als Angela.

Het is overduidelijk: de moordenaar is op weg naar Geo, en met elke moord komt hij dichterbij. Maar de waarheid is nog verontrustender dan iedereen had kunnen bedenken.

Leesfragment

Dit boek wordt omschreven als 'de beschadigde personages van Gillian Flynn, een gruwelijke plot als van Karin Slaughter en de meesterlijke psychologische gelaagdheid van Lisa Gardner'. Zijn dat stuk voor stuk auteurs die jou aanspreken, en heb je wel oren naar een boek dat de auteur zoveel plezier heeft gegeven om te schrijven? Lees hieronder de sneak preview van Jennifer Hilliers Zie mij:

Lees het eerste hoofdstuk

Over Zie mij

'We all have embarrassing exes, right? You almost feel bad for Geo, the slippery heroine at the heart of Jennifer Hillier’s dark and twisted tale.[...] I was hooked on page one. Hillier’s masterful story-telling and compelling voice pulled me deeper and deeper. The plot only twisted and ratcheted tighter from there until I couldn’t pull away. This is a smart, edgy thriller with lots of surprises.' Lisa Unger (De rode jager)

'As dark as a storm-torn night and just as unnerving, Jar of Hearts will have readers gasping in shock as they tear through the pages. Suspenseful, gritty and utterly unforgettable.' Riley Sager (Sluit alle deuren)

Winactie

Zie mij belooft een spannende thriller te zijn die je diep onder de huid kruipt, waarbij ook de hoofdpersoon een duister randje heeft. Heeft de sneak preview jou overgehaald verder te lezen? Doe dan mee met de winactie, want Hebban mag 5 exemplaren weggeven. Kijk snel hoe je kans maakt:

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Wat doe je als je eerste liefde een seriemoordenaar is en jij weet het? Lees & win 'Zie mij'

 

Gerelateerd

Over

Jennifer Hillier

Jennifer Hillier

Jennifer Hillier (1974) is geboren en getogen in Toronto, Canada. Later woonde z...

Gesponsorde boeken