Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Wat eten we vandaag: het eerste kookboek van Smulpaapje.nl

Tijdens haar zoektocht naar leuke restaurants om met kinderen te eten, vond Susan Aretz in 2012 vele restaurants met standaardkindermenu’s. Er was online geen informatie te vinden over restaurants die wel lekker en goed kookte voor kinderen. Susan Aretz besloot daarop zelf die website te maken: smulpaapje.nl.

Over Smulpaapje.nl
In 2012 begon Susan Aretz haar website Smulpaapje.nl. Hierop vind je uitgebreide informatie over restaurants waar je met kinderen leuk uit eten kunt gaan omdat de porties op verzoek verkleind kunnen worden, omdat kinderen daar uit andere gerechten dan de standaard kip met patat en appelmoes en pannenkoeken kunnen kiezen en omdat daar lekker wordt gekookt voor de kinderen.
Daarnaast staan er vele recepten voor het hele gezin op Smulpaapje.nl. Het doel van Susan Aretz hiermee is dat je geïnspireerd en gestimuleerd wordt de keuken in te gaan en te koken met en voor je kinderen. Haar recepten zijn nu samengebracht in Wat eten we vandaag?

Over Wat eten we vandaag?
Susan Aretz weet dat je aan het einde van de dag moe en hongerig thuis komt. Iedereen wilt graag meteen aan tafel maar niemand wil dan nog uitgebreid in de keuken staan. Toch willen jij en je gezin niet iedere dag hetzelfde eten, maar wel het liefst allemaal dezelfde gerechten.
Met haar boek Wat eten we vandaag? wil ze het iedereen zo gemakkelijk mogelijk maken. De recepten die ze geeft zullen zowel bij jong als oud in de smaak vallen. In het boek vind je bovendien weekmenu’s voor de doordeweekse dagen compleet met bijbehorend boodschappenlijstje. Een keer boodschappen doen, vijf keer snel, lekker en eenvoudig koken.
Daarnaast geeft Susan Aretz ook recepten voor verwenmomenten: lekkere (weekend)ontbijtjes, toetjes om van te smullen en verwennerijtjes om samen te bakken.

Recept
Voorjaarsrisotto
Risotto wordt vaak, ten onrechte wat mij betreft, geassocieerd met luxe eten. De budgetvariant laat je zien hoe je met de simpelste (diepvries)- ingrediënten in een halfuurtje een dampende pan risotto op tafel zet.
 
Voor vier personen
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 el neutrale olie
200 g risottorijst
scheutje wijn (optioneel)
750 ml warme groentebouillon
200 g diepvriesdoperwtjes
sap en rasp van 1 citroen
vers gemalen peper
zout
75 geraspte Parmezaanse kaas
scheutje lekkere, extra vierge olijfolie  

Fruit de ui en de knofl ook in de warme olie zachtjes een minuut of vijf. Voeg de rijst toe en roer even door, zodat alle rijstkorrels met een laagje olie zijn bedekt. Als je wijn gebruikt, kun je die er nu bij doen en goed laten verdampen. Voeg daarna soeplepel voor soeplepel de bouillon toe en roer na elke toevoeging tot het vocht is opgenomen door de rijst. Mijn ervaring is dat je tussen de 20 en 30 minuten nodig hebt voor 750 ml vocht. Proef vooral tussendoor, want de rijst moet gaar zijn, maar niet doorgekookt. Misschien heb je dus meer of minder bouillon nodig. Een paar minuten voor het eind van de bereidingstijd verwarm je de erwtjes mee. Zodra die gaar zijn, voeg je de citroenrasp en -schil toe. Breng op smaak met vers gemalen peper en wat zout. Bestrooi ten slotte met de geraspte kaas en giet er nog een klein scheutje lekkere olijfolie over.

Serveertip: Serveer met een stukje kabeljauw uit de oven.

Klik hier voor nog een fragment uit Wat eten we vandaag?

www.smulpaapje.nlOver de auteur

Natascha van der Stelt

488 volgers
826 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Wat eten we vandaag: het eerste kookboek van Smulpaapje.nl

 

Gerelateerd

Over

Susan Aretz

Susan Aretz

Susan Aretz is communitymanager, freelance social media adviseur, foodblogger bi...