Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Wat lees ik? #leeseenswatanders

door Lindy (Hebban Crew) 3 reacties
Het is ‘Lees eens wat anders’-themamaand op Hebban! In april tipt de redactie wekelijks drie boeken binnen de verschillende genres bij een van de hoogst gewaardeerde titels op Hebban allertijden. Zo lees je buiten je comfort zone, maar mét een link naar een populair boek uit je favoriete genre. In de derde aflevering advies bij thriller de 'Ik ben Pelgrim' van Terry Hayes.

Thrillers


Ik ben pelgrim
van Terry Hayes

Ik ben pelgrim won de Hebban Thriller Award in 2014 en is nog steeds een van de populairste boeken op Hebban. Het debuut van deze scenarioschrijver werd een wereldwijd succes. Miljoenen lezers konden de combinatie van spionage, moslim-extremisme en biochemische wapens die Hayes in zijn boek stopte wel waarderen.

Het verhaal draait om een van de beste spionnen ter wereld, die tot voor kort een uiterst geheime eenheid binnen de Amerikaanse spionagedienst leidde en het ultieme boek schreef over forensisch onderzoek.

Het is datzelfde boek dat hem een jaar later in een obscuur hotel in Manhattan doet belanden, waar het lichaam van een onherkenbaar verminkt jonge vrouw is gevonden. Maar wat begint als een moordonderzoek zonder aanwijzingen, verandert in een zoektocht naar een onbekende vijand die een weerzinwekkend plan tot uitvoer wil brengen.

Het is nog even wachten op de tweede thriller van Hayes, die in 2017 zou verschijnen maar nog geen teken van leven heeft laten zien. Tot die tijd zullen liefhebbers het met andere verhalen moeten doen.

Een vergelijkbaar boek lezen uit een ander genre? Probeer de volgende titels eens:

Literatuur

In Efter, dat zich afspeelt in de nabije toekomst, wordt verliefdheid als een psychische aandoening beschouwd. De medische industrie maakt hier gretig gebruik van. Er worden klinieken tegen liefdesverslaving geopend en er wordt een ‘antivirus’ tegen verliefdheid ontwikkeld: Efter. De negen personages die met dit medicijn te maken krijgen, beseffen niet tot welke consequenties hun beslissingen rondom dit middel leiden.  
- Efter van Hanna Bervoets

Gideon Rottier komt te werken bij een schoonmaakbedrijf dat gespecialiseerd is in extreme zuivering. Schoonmaken na een brand of zelfs een terreurdaad, Gideon draait zijn hand er niet voor om. Als zijn nieuwe collega Youssef zijn leven redt, besluit Gideon een belangrijke tegenprestatie te leveren. Zuivering speelt zich af tegen de achtergrond van de aanslagen in België en laat zien welke schade terreur aanricht bij mensen. Wie is vriend en wie is vijand? 
- Zuivering van Tom Lanoye

In een metrotunnel vlakbij Amsterdam Centraal Station ontploft een bom. Eerder die dag wachtte Karim Hadid op een jihadist en in zijn hand houdt hij een brief waarmee de aanslag wordt opgeëist. Karim overdenkt de belangrijke gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Hoe is hij in deze situatie verzeild geraakt? Net als in Ik ben Pelgrim is terrorisme een belangrijk thema in De verstekeling. Daarnaast is het ook een verhaal over adolescentie en eenzaamheid.
- De verstekeling van Henri Lambert

Feelgood

Maggie Fitzgerald verruilt het drukke Los Angeles voor het afgelegen Morganville. De rust bevalt haar heel goed, tot dat ze samen met haar tuinarchitect een lugubere vondst doet. Maggie raakt ongewild verstrikt in een duistere zaak en iedereen in Morganville lijkt ermee te maken te hebben. Sommige geheimen hadden beter geheimen kunnen blijven…
- Begraven geheimen van Nora Roberts

Na jarenlang als geheim agent geïnfiltreerd te hebben in de Colombiaanse onderwereld, moet Marshall Everett plotseling alles opgeven. Op zoek naar rust in Parijs ontmoet hij Ariana Gregory, die ook haar vroegere leven heeft moeten inleveren en wiens veiligheid wordt bedreigd. Wie kun je eigenlijk nog vertrouwen? Deze vraag staat centraal in dit verhaal over geesten uit het verleden, infiltratie, misleiding en moord.
- Dubbelleven van Danielle Steel

Wanneer Faith Malone politieagent Gray Montgomery leert kennen, weet ze zeker dat hij de man is op wie ze altijd heeft gewacht en aan wie ze zich volledig wil overgeven. Gray ziet in Faith ook alles wat hij zoekt in een vrouw, maar hij is nog bezeten van wraak vanwege de moord op zijn partner. Hij doet er alles aan om de moordenaar te vinden.
- Zoete overgave van Maya Banks

Scifi & Fantasy

Hoofdpersonage Breq trekt door de wereld op zoek naar een onzichtbaar wapen, waarmee ze wraak wil nemen op degene die haar heeft gemaakt tot wat ze is.
- Het recht van de Radch van Ann Leckie

Een naamloze geheim agent documenteert de gevolgen van de vondst van een reusachtige mechanische hand. Wetenschapper Rose Franklin, die als jong meisje de hand vond, komt regelmatig voor in de interviews. Het boek is op een bijzonder manier opgebouwd.
- Slapende reuzen van Sylvain Neuvel

Bastaardzoon Fitz wordt opgenomen in koningshuis de Hertenhorst, waar hij opgeleid wordt tot sluipmoordenaar. Zijn bijzondere krachten maken een bruikbaar en gewild instrument van hem.
- Leerling en meester van Robin Hobb

Young Adult

Mensen en djinns zijn met elkaar in oorlog in deze YA-fantasy. Een uitgehuwelijkte prinses en een djinn in opleiding tot spion wisselen met elkaar van plaats en moeten nu tussen hun vijanden zien te overleven. Dan ontdekt djinn Najwa een complot dat haar volk moet uitroeien. Hoe kan zij hen waarschuwen?  
- De vuurwens van Amber Lough

In Meedogenloos is de vijftienjarige Isra op een dag spoorloos verdwenen. Al snel gaan er geruchten dat ze vrijwillig naar Syrië is afgereisd, met haar vriend Mo, om daar te vechten voor IS. Haar beste vrienden Lieke en Lukas geloven daar niks van en gaan op onderzoek uit.
- Meedogenloos van Natasza Tardio

Kris is samen samen met zijn neef op vakantie. Wanneer ze door de bergen rijden worden ze overvallen door een heftig noodweer. Ze schuilen in een Spaans bergdorp, maar dan blijkt dat mag niemand het dorp nog in of uit mag, omdat er een besmettelijk virus rondwaart.
- Virus van Mirjam Mous

Bekijk hier alles over 'Lees eens wat anders in april'.Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Wat lees ik? #leeseenswatanders

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken