Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Wat lees ik? #leeseenswatanders

door Lindy (Hebban Crew) 6 reacties
Het is ‘Lees eens wat anders’-themamaand op Hebban! In april tipt de redactie wekelijks drie boeken binnen verschillende genres bij een van de populairste titels op Hebban. Zo lees je buiten je comfort zone, maar mét een link naar een populair boek uit je favoriete genre. In de zevende aflevering advies bij de roman 'De reiziger' van Diana Gabaldon.

Feelgood

De reiziger van Diana Gabaldon

‘De reiziger’-cyclus van schrijfster Diana Gabaldon is inmiddels een klassieke reeks boeken die vele lezers urenlang vermaakt hebben. Het eerste boek verscheen in 1991 en sindsdien verschenen er nog zeven delen in de serie.  

Het verhaal begint met Claire Randall, die in 1945 met haar man Frank op huwelijksreis is naar de Schotse Hooglanden. Tijdens een wandeling stuit Claire op een stenencirkel, waarna ze wakker wordt in het onbekende en gevaarlijke Schotland van 1743. Al snel komt Claire erachter dat niet alleen haar leven op het spel staat, maar ook haar hart, als ze de onweerstaanbare jonge Schot James Fraser ontmoet. Claire wordt verscheurd tussen trouw en verlangen, en tussen twee volkomen verschillende mannen en twee onverenigbare levens.

Het verhaal over Claire bleek het ook zeer goed op beeld te doen: de populaire Netflix-serie Outlander is gebaseerd op de boeken van Gabaldon. 

Wil je graag een boek lezen uit een ander genre dat je net zo door de tijd zal voeren als De reiziger? Probeer de volgende titels dan eens:

Literatuur

Clare is een studente kunstgeschiedenis en Henry een avontuurlijke bibliothecaris. De twee zijn elkaars grote liefdes, maar zonder dat hij er iets aan kan doen verplaatst Henry zich door de tijd. Hij probeert uit alle macht om een normaal leven te leiden, maar dat wordt bedreigd door iets dat hij niet kan voorkomen. De vrouw van de tijdreiziger is een verhaal waarin de liefde en tijdreizen de leidraad vormen.
- De vrouw van de tijdreiziger van Audrey Niffenegger

Harry August gaat keer op keer dood. Maar hij keert ook steeds weer terug naar hetzelfde leven, in dezelfde tijd. Bij elk nieuw leven heeft hij echter de kennis uit zijn vorige levens. Aan het eind van zijn elfde leven vraagt een klein meisje om zijn hulp. Aan Harry de taak om zijn gave om in de tijd te reizen in te zetten om de wereld te redden van de ondergang.
- De eerste vijftien levens van Harry August van Claire North

Ursula Todd leidt een nogal ongewoon leven. Terwijl ze groeit, gaat ze ook steeds dood, elke keer op een andere manier. Tegelijkertijd nadert de tweede grote oorlog van de eeuw. Ursula moet proberen om haar schijnbaar oneindige hoeveelheid levens in te zetten om de wereld te redden van de ondergang. Maar de vraag is of ze dit kan en ook echt zal doen. Net als De reiziger is Leven na leven een historisch verhaal waarin tijdreizen een belangrijk thema is.  
- Leven na leven van Kate Atkinson

Crime

Jake Epping krijgt de kans om iets te doen dat bij andere mensen slechts een fantastie bleef. Door een poort naar het verleden te betreden via zijn favoriete diner, belandt hij in 1958. Zijn doel: de moord op president John F. Kennedy voorkomen. Maar laat het verleden zich wel zo gemakkelijk veranderen?
- 22-11-1963 van Stephen King

In de eerste thriller met seriepersonage Robert Langdon komt hij terecht bij het CERN om een mysterieus symbool op de borst van een vermoorde wetenschapper te onderzoeken. Er wordt een verband ontdekt met de gevaarlijke beweging Illuminati, die onthullen dat er een tijdbom onder het Vaticaan ligt. Een race tegen de klok start en het is aan Langdon om een vierhonderd jaar oud spoor te bewandelen dat hem hopelijk de juiste richting op stuurt.
- Het Bernini Mysterie van Dan Brown

De succesvolle televisieserie Bones werd gebaseerd op de boeken van Kathy Reichs met seriepersonage Temperance Brennan in de hoofdrol. Ze is forensisch expert in dienst van het gerechtelijk laboratorium van Montreal en onderzoekt het lichaam van een jonge vrouw die op gruwelijke wijze om het leven is gebracht. De wijze waarop het lichaam is verminkt, doet haar denken aan het lijk van een zestienjarig meisje op wie zij eerder autopsie verrichte. Als de gedachte aan een mogelijke seriemoordenaar Temperance niet meer loslaat, gaat ze zelf op onderzoek uit. 
- Déjà dead van Kathy Reichs

Fantasy & Scifi 

Esta is een van de laatst levende magiërs, met een speciaal talent voor het manipuleren van tijd. Haar krachten gebruikt ze om de Orde dwars te zitten, de organisatie die jacht maakt op haar en anderen zoals zij. Ingrijpen in de tijd is echter altijd een risicovolle handeling, ontdekt ook Esta ...
- De laatste magiër van Lisa Maxwell

In De Tijdmachine doet De Tijdsreiziger zijn vrienden verslag van zijn verblijf in de verre toekomst, in het jaar 802.700. Hij beschrijft zijn kennismaking met de bovengronds levende Eloi en de lichtschuwe, ondergronds levende Morlocks. Langzaam maar zeker ontdekt hij de oorzaak van de angst waaraan de ogenschijnlijk zo gelukzalige Eloi iedere nacht ten prooi vallen.
- De tijdmachine van H.G. Wells

Tom Barren leeft in een technologische utopie, mogelijk gemaakt door een in 1965 uitgevonden apparaat dat ongelimiteerd schone energie kon leveren. In deze tijdlijn en wereld is hij echter de mislukte zoon van een geniale vader en verliest hij zowel zijn moeder als zijn geliefde. Hij besluit in te grijpen, met desastreuse gevolgen voor de samenleving en de staat van de wereld, maar een beter, leuker en liefdevoller leven voor hemzelf. Tom moet beslissen of hij zijn actie ongedaan gaat maken of voor eigen geluk gaat.
- De man die de tijd meenam van Elan Mastai

Young Adult

De zestienjarige Gwen wordt soms helemaal gek van de vele geheimen in haar eigenaardige familie. Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van honderd jaar geleden. Een wereld van tijdreizen en prachtige kostuums. En ook Gwen komt er net als Claire Randall achter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden...
- Robijnrood van Kerstin Gier

Gabi en Lia gaan vaak met hun moeder, die archeologe is, mee naar oude graven met bijzondere muurschilderingen. Op een dag leggen ze hun handen tegelijk op een tekening van twee handen en verdwijnen naar het jaar 1332. Daar belanden ze midden in een hevige strijd tussen twee adellijke families.
- Stuck van Lisa Tawn Bergren

Marguerite is de dochter van twee briljante wetenschappers. Zij ontwikkelen de ‘firebird’, een apparaat waarmee je door verschillende dimensies kunt reizen en in steeds een andere versie van je eigen leven terechtkomt. Maar dan wordt haar vader vermoord om deze uitvinding en gebruikt Marguerite de firebird om de vermoedelijke moordenaar te achtervolgen, vergezeld door een van haar vaders studenten.
- Duizend stukjes van jou van Claudia Gray

Bekijk hier alles over 'Lees eens wat anders in april'.Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Wat lees ik? #leeseenswatanders

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken