Hebban vandaag

Listmania /

Wat lees je na je favoriete Netflixserie?

door Hebban Crew 56 reacties
Tijd. We lijken er niet genoeg van te hebben. De tijd vliegt, waar blijft de tijd of zoals hier op de redactie vaak klinkt: ‘Is het alweer zó laat?!’. We leven allemaal een druk, druk, druk leven waarin we steeds minder tijd lijken te hebben om gewoon even te genieten. En als we die tijd eens hebben, moeten we nog kiezen ook: lezen of Netflix?

Wij dagen je uit om eens niet gelijk een hele serie te bingen, maar om één aflevering minder te kijken en in plaats daarvan een uurtje te lezen. Om dat wat makkelijker te maken blijven we dicht bij de kern van je afleiding: op basis van de meest bekeken en goed beoordeelde Netflixseries van 2019 hebben we een lijst met leestips voor je opgesteld.

When They See Us

Verschenen in 2019 als mini-serie van vier afleveringen en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Deze serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over vijf jongens die worden beschuldigd van een verkrachting in Central Park. De jongens waarop het verhaal gebaseerd is hebben jarenlang onschuldig vastgezeten. Het gaat ook over een belangrijk onderwerp, namelijk racisme. De serie laat zien hoe oneerlijk het proces is geweest, en ook dat het leven voor mensen van kleur in Amerika niet altijd eerlijk is. Ben je geïnteresseerd in dit onderwerp en wil je er meer over lezen, dan zijn dit boekentips voor jou.

 

Sex Education

Het eerste seizoen verscheen in 2019 en seizoen twee staat sinds gisteren online.

Een coming-of-age-serie die gaat over tieners die op zoek zijn naar hun eigen seksualiteit. Otis en Maeve besluiten samen tegen betaling scholieren te helpen met hun seksproblemen, dus starten ze een sekstherapiekliniek. Een hele humoristische serie die zeer herkenbare onderwerpen aanpakt, zoals uiteraard seksualiteit, maar ook geaardheid, naaktfoto's en de verspreiding hiervan en je lichaam. Het behandelt zwaardere onderwerpen op een hele luchtige manier. Hou je hiervan, dan zijn deze boeken ook aanraders.

 

Undercover

Belgisch-Nederlandse serie gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het eerste seizoen verscheen in 2019, voor seizoen twee zijn ze momenteel opnames aan het maken.

Undercover gaat over drugscrimineel Ferry Bouman, een van de grootste XTC-producenten ter wereld. Bouman leeft op een campingterrein in Limburg. Twee agenten gaan undercover en doen zich voor als stel dat de caravan naast die van Bouman betrekt. Dat zorgt natuurlijk voor spannende situaties, want er hangt nogal wat vanaf. Deze serie is ook nog eens gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Heb je dit met plezier gekeken? Dan hebben we deze leestips voor je.

 

The Crown

Het eerste seizoen van deze serie verscheen in 2016, sinds eind 2019 is seizoen drie te zien. Seizoen vier staat gepland voor 2020. 

The Crown is een historische dramaserie die het verhaal vertelt van de regeerperiode van koningin Elizabeth II. Het is een van de duurste series ooit gemaakt. De serie begint in het eerste seizoen met de jonge jaren van Queen Elizabeth, die al op jonge leeftijd koningin werd. Denk dus aan Engeland, status en aan drama. Wekt dit jouw interesse? Dan vind je deze boeken wellicht leuk om te lezen.

 

The Witcher

Het eerste seizoen van de serie verscheen eind 2019, seizoen twee zal waarschijnlijk pas in 2021 te zien zijn. De maker heeft in ieder geval gezegd genoeg verhalen te hebben voor zeven seizoenen...

The Witcher gaat over de ‘hekser’ Geralt of Rivia, een monsterjager met bovennatuurlijke krachten. In de serie lopen meerdere verhaallijnen door elkaar. Zo ontmoet Geralt de magiër Yennefer en zien we ook het verhaal van prinses Ciri. Monsters, elfen, draken, zwaarden en paarden, om maar gewoon eens wat elementen te noemen. Als je daarvan houdt, raden we je deze boeken aan. Kleine notitie: deze serie is gebaseerd op de serie boeken van Andrzej Sapkowski, maar dat vonden we eigenlijk te makkelijk. Die kan je natuurlijk ook gewoon lezen.

 

Heb jij boekentips op basis van je favoriete serie? Laat het hieronder weten in de reacties.Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Wat lees je na je favoriete Netflixserie?

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken