Hebban vandaag

Nieuws /

Wat zijn jouw favoriete kinderboeken aller tijden?

door Hebban Crew 131 reacties
In samenwerking met de Grote Vriendelijke Podcast organiseert Hebban dit najaar een verkiezing die een toplijst van favoriete kinderboeken aller tijden zal opleveren: De Grote Vriendelijke 100! De stemweken starten op 17 oktober en de lijst wordt eind november bekendgemaakt. Denk jij alvast na over jouw keuze?

De Grote Vriendelijke Podcast is de eerste Nederlandse podcast voor volwassenen over jeugdliteratuur. Daarin bespreken Jaap Friso (jaapleest.nl) en Bas Maliepaard (kinderboekrecensent bij dagblad Trouw) in elke uitzending een aantal recente boeken of opvallende zaken uit de wereld van het kinderboek en interviewen aansluitend een schrijver, illustrator, vertaler, uitgever of een ander boekenmens.

Bas Maliepaard: 'Met De Grote Vriendelijke Podcast willen we aan een volwassen publiek laten zien hoe rijk en mooi jeugdliteratuur is. We hopen dat luisteraars door onze interviews en tips nieuwe boeken ontdekken, de achtergrondverhalen van makers horen en met elkaar in gesprek gaan over wat ze hebben gelezen. Met de verkiezing van De Grote Vriendelijke 100 stimuleren we dat nog meer, want wat is er leuker dan mensen vragen na te denken over de kinderboeken waar ze van hebben genoten?'

Live uitzending

Denk maar vast na over jouw favoriete kinderboeken aller tijden, want vanaf 17 oktober kun je jouw vijf lievelingsboeken mee laten tellen voor de Grote Vriendelijke 100; van prentenboek tot Young Adult doet mee!

Jaap Friso: 'Klassiekers of gloednieuwe favorieten: we zijn heel benieuwd waar mensen op gaan stemmen en zijn zelf ook al lijstjes aan het maken. Het valt niet mee om te kiezen, maar het is erg leuk om erover na te denken. Het wordt ongetwijfeld een bijzondere, inspirerende lijst vol vertrouwde titels maar vast ook met verrassingen. Op 24 november nemen we in het Haarlemse Theater De Liefde een spetterende liveshow van de podcast op rond De Grote Vriendelijke 100. We kunnen niet wachten tot het zover is.'

Kaarten voor deze Grote Vriendelijke Pakjesavond zijn voor Vrienden van de Show vanaf 15 oktober te bestellen, de algemene verkoop start 17 oktober. Vriend worden kan via vriendvandeshow.nl/degvpodcast. De bestelinformatie zal op Hebban en de Grote Vriendelijke Podcast te vinden zijn.

De Grote Vriendelijke Update

In januari 2021 werd een spin-off van de GVP gelanceerd: De Grote Vriendelijke Update, een korter programma met kinderboekennieuws. In de nieuwste aflevering wordt De Grote Vriendelijke 100 aangekondigd.

In oktober en november verschijnen extra korte Updates, waarin verschillende bekende kinderboekenliefhebbers vertellen over hún favoriete kinderboeken en hun stem voor de Grote Vriendelijke 100 toelichten.

Houd Hebban in de gaten voor meer nieuws over De Grote Vriendelijke 100


Welke boeken horen volgens jou in deze toplijst thuis?Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Wat zijn jouw favoriete kinderboeken aller tijden?

 


Gesponsorde boeken