Hebban vandaag

Algemeen /

Wazzup!

Hebban is een dynamische omgeving waar je eindeloos bezig kunt zijn met je boeken. Schrijf een recensie of een blog, maak een lijst of een Page, win een boek, doe mee met een leesclub. Wazzup! bevat de beste, leukste en meest opvallende Hebbanactiviteit uit de community.

'The 100' seizoen 1 DVD, super avontuur! - Daani
Hoe leuk winacties kunnen zijn vertelt Daani. Zij won een tijdje geleden een dvd met het volledige eerste seizoen van The 100, een tv-serie gebaseerd op de boeken van Kass Morgan. Vaak vragen we de winnaars nog eens te laten horen hoe een gewonnen boek (of dvd in dit geval) beviel. Daani gaf daar gehoor aan. Ze was duidelijk enthousiast: 'Geen enkele aflevering is saai en de serie houdt je op het puntje van je stoel tot de seizoensfinale.' Leuk!

Fantastische recensie, Jan! - Jan Koster
Jan Koster geeft zichzelf een schouderklopje vanwege een fantastische recensie. Of is dat toch niet helemaal de boodschap van zijn blog? Met argumentatie in songtekst en citaat betoogt hij dat een schrijver zijn eigen boek geen waarderingen zou moeten toekennen op een site als Hebban. Hij verwijst naar grootheden zoals R.J. Ellory, die zelfs gezellige recensies over zijn eigen werk neerpende. En ja, ook op Hebban zijn er schrijvers die zichzelf de volle 5 sterren toekennen. Overigens is dat voor iedereen in te zien door op de sterren bij een boek te gaan staan en op een van de waarderingen te klikken. Op Hebban val je dus nogal snel door de mand.

Het klassieker-genootschap - *Marianne*
Marianne is naar eigen zeggen fan van lijstjes. En laat dat nu een van de handige opties zijn van Hebban. We hebben voor iedereen de planken 'Wil ik lezen', 'Nu aan het lezen', 'Gelezen' en 'Favorieten' aangemaakt, maar daarnaast kun je eindeloos zelf planken (lijstjes) maken. Marianne pakte die optie ontzettend leuk op met Het klassieker-genootschap. Vanaf augustus 2015 heeft zij met een groepje lezers het plan opgevat om elke maand een klassieker te lezen. De geplande titels staan genoemd en onder de lijst zijn inmiddels bijna driehonderd reacties te vinden van deze gezellige en actieve online leesclub.

Twitterleesclub Leestweeps
Leestweeps heeft een Hebban Page gestart en zijn die voortvarend aan het vullen met al hun plannen. Leestweeps is een Twitter-leesclub, die al sinds 2012 een aantal boeken per jaar bespreekt in reacties onder de beruchte limiet van 140 tekens. 8 november is hun volgende 'meeting' en dan zal het boek Gorski van Vesna Goldsworthy worden besproken. Je kunt nog aanhaken!

#Boektober - Durf jij de uitdaging aan te gaan?
Dagmar Boer zag het herfstige oktober naderen en bedacht een plan om samen met anderen nog meer van lezen te genieten. Met de hashtag #Boektober daagt ze lezers uit in deze maand net even meer boeken te gaan lezen dan normaal. Ook aan dit project kun je nog meedoen. Een heel goede bijkomende reden om mee te doen aan #Boektober is dat je een pakket boeken kunt winnen met Hebbanactiviteit over #Boektober. Doen!

Meet & Greet met Leigh Bardugo
In de literaire agenda vind je boekpresentaties, literaire evenementen, culture festivals en andere evenementen voor lezers. Op 31 oktober is auteur Leigh Bardugo in het land en jij kunt haar ontmoeten! Bardugo schreef een populaire young adult fantasyreeks, beginnend met Schim en schaduw. Tijdens dit feestje wordt het nieuwste boek gelanceerd: List en leugens. Bardugo signeert, je kunt met haar op de foto, er is een interview, een spelshow, je krijgt een goodiebag mee en er is taart! Wel op tijd kaartjes kopen, het wordt vast druk. En wist je dat je zelf een activiteit kunt toevoegen aan de literaire agenda?

Een mooi boek over het eind van een leven - Selene
In een 4*-recensie over Kippige, de dikke en ik van Yumoto schrijft Selene georganiseerd op wat ze van het boek vond. Van de herkomst van het boek en de oorspronkelijke Japans titel tot aan de spelfout op bladzijde 144. Het boek is al lang niet meer leverbaar, maar dat maakt niet uit. Selene vond het op een plank met Bookcrossingboeken.

Teleurstellend - Vanilla
Dat een boek ook ontzettend tegen kan vallen bewijst wel het 1*-oordeel van Vanilla over Het Washingtondecreet van Jussi Adler-Olsen. 'Bijna sciencefiction' luidt de vernietigende conclusie. Zo'n mening intrigeert en daarom willen we graag nog veel meer lezen over deze negatieve leeservaring. Hoe dan kan, lees je hier.

De redactionele highlights op Hebban zie je terug in de wekelijkse Hebban Highlights. Heb je suggesties voor Wazzup! of ideëen of wensen voor een nieuwe Hebbanactiviteit, mail dan naar de redactie.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

426 volgers
426 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Wazzup!

 

Gerelateerd

Over

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo is een Amerikaanse YA-schrijfster. Ze debuteerde met het eerste d...

Hebban Spots

Twitterleesclub Leestweeps

14 volgers

Leestweeps is een Twitterleesclub die per jaar 6-8 boeken bespreekt. Meer informatie? Bekijk onze website!