Hebban vandaag

Algemeen /

Wazzup! #50 - De Challenge

door Debbie (Hebban Crew) 1 reactie
Hebban is een dynamische omgeving waar je eindeloos bezig kunt zijn met je boeken. Schrijf een recensie of een blog, maak een lijst of een Page, win een boek, doe mee met een leesclub. Wazzup! bevat de beste, leukste en meest opvallende Hebbanactiviteit uit de community. Er zijn deze week 3255 lezerswaarderingen uitgedeeld, 863 favorieten op planken gezet, 331 leden bijgekomen en 336 lezersrecensies geschreven.

Het is vandaag 9 december. Er resten ons nog maar 23 dagen van het jaar 2015. Is het niet al tijd om na te denken over je goede voornemens? Baal je nou niet onwijs van die 1,5 boeken die je net uit hebt kunnen lezen tussen werken, slapen, koken, poetsen, tennissen, bank- en barhangen, achter de kinderen of de honden aan rennen door? Hebban gaat ervoor zorgen dat je in 2016 al die ongein links laat liggen en je tijd gebruikt voor wat er toe doet: lezen.

En daarvoor hebben we afgelopen zondag, op 6 december, de Hebban Reading Challenge gelanceerd. Bijna duizend deelnemers hebben in die paar dagen de uitdaging al aangenomen. En jij? We hebben de handschoen voor je voeten geworpen. Pak je hem op?

Ik doe mee!

Aanmelden doe je simpelweg door je doel in te stellen. Hoeveel boeken wil jij proberen te lezen in 2016? En dan is het wel heel verleidelijk om gewoon een idioot aantal als '100!' te roepen (zoals ik helaas een beetje overmoedig deed), maar een beter haalbaar doel is een stuk fijner. We gaan niet speedlezen, we gaan elkaar niet om de oren slaan met aantallen, bladzijden en titels. We gaan leestips uitwisselen, jubelen over te gekke Challenge-boeken of mopperen omdat het gekozen en gelezen boek toch wel ernstig tegenviel. Ontdek nieuwe genres om te lezen, schuw de categorieën waar je echt geen zin van krijgt niet, want mogelijk ontdek je een nieuwe favoriete auteur. De vijftig categorieën waarin we je leestips aanbieden vind je op de Hebban Reading Challenge Page. Heb jij een geweldig debuut van een Vlaamse auteur gelezen, of een fantastische boek met een kleur in de titel? Laat het weten!

Dat lezers heel erg enthousiast worden van de Challenge hadden we al wel begrepen door de duizend aanmelders in een paar dagen, maar een blog als die van Ann, die net Hebban heeft ontdekt en bijna de wolken in fladdert van plezier daarover, doet ons Hebbanhart hevig kloppen. Welkom Ann, wij zijn ook heel blij met jou!

Read a book

De Challenge toont aan hoeveel lezers in Nederland en Vlaanderen Engelse boeken lezen. Omdat Hebban volledig toegespitst is op Nederlandstalige boeken, waaronder natuurlijk wel alle vertaalde boeken, raken de Engels lezende deelnemers aan de Challenge wat in paniek. Hoe moet dat nou met mijn Engelse boeken!? Nou, simpel! Je maakt een Hebbanblog over de Hebban Reading Challenge en houdt daarin je eigen lijst bij van boeken die je in 2016 leest, die niet in een Nederlandse vertaling bestaan en je gaat de Challenge aan voor het aantal boeken dat je in het Nederlands wilt lezen.

Tot overmaat van ramp stopt ook nog onze Van Overzee-heldin Jannelies Smit met recenseren en schrijven voor Hebban. Natuurlijk gaan we wel door met highlights van over de grens en heeft een Hebbanredacteur momenteel een van de grootste thrillerhypes van het nieuwe jaar in handen, maar daarover vertellen we later meer.

Dit lezen onze nieuwste leden

  • Julia leest Het gouden ei van Tim Krabbé en heeft Tonio als favoriet boek
  • Wilma leest De hongerspelen van Suzanne Collins en is helemaal klaar voor de Challenge
  • Angelique heeft nog lege boekenplanken, maar wist ons wel iets te vertellen over De man en het hout van Lars Mytting
  • Sheila leest De onschuldige slaap van van Karen Perry en is Shopaholic-fan
  • Lysha leest Spells van Aprilynne Pike en is een echte Young Adult-lezer

De community van Hebban telt ruim 94.000 geregistreerde leden. Jullie lezen onze artikelen, interviews, recensies en listmania's, maar willen zelf ook graag vertellen over de boeken die jullie gelezen hebben of nog heel graag willen lezen. In de Wazzup! plukken we elke week de krenten uit de community-pap. Zie je ineens de vreemde kreet Wazzup! onder je blog of recensie staan, dan vinden wij leuk wat je gedaan hebt. Dan ben je geWazzupt!

Heb je suggesties voor Wazzup! of ideëen of wensen voor een nieuwe Hebbanactiviteit, mail dan naar de redactie. Lees in de Most Wanted welke boeken, auteurs en artikelen jullie het meest bezochten deze week. 
Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
410 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Wazzup! #50 - De Challenge

 

Hebban Spots

Hebban van overzee

45 volgers

Van Overzee spot en bespreekt elke maandag Engelstalige fictie of non-fictie in verschillende genres. Onder redactie van Jannelies Smit, met medewerking van Anne Terwisscha.

Gesponsorde boeken