Hebban vandaag

Algemeen /

Wazzup! #51 - Buzzzzzz

Hebban is een dynamische omgeving waar je eindeloos bezig kunt zijn met je boeken. Schrijf een recensie of een blog, maak een lijst of een Page, win een boek, doe mee met een leesclub. Wazzup! bevat de beste, leukste en meest opvallende Hebbanactiviteit uit de community. Er zijn deze week 5569 lezerswaarderingen uitgedeeld, 900 favorieten op planken gezet, 366 leden bijgekomen en 294 lezersrecensies geschreven.

Het is half december, de Kerstdagen komen eraan, en daarna zitten we al snel midden in het vuurwerk en de oliebollen. Tijd om je klaar te maken voor de start van de Hebban Reading Challenge! 1432 Challengers gaan los op 1 januari, we lezen ruim 66.000 boeken samen in 2016, Jaar van het Boek. Je kunt je nog steeds aanmelden voor de Challenge. Vul het aantal boeken dat je wilt proberen te gaan lezen hier in en kies niet een bizar hoog aantal, want het gaat om het plezier dat we hebben in lezen, boeken delen, titels tippen en elkaars ervaringen lezen.

Challengers

Nathalie houdt in een blog bij welke boeken ze kan lezen voor de categorieën en ze combineert er lustig op los, want dat kan en mag natuurlijk ook.

Paulien doet hetzelfde, maar houdt ook een schriftje bij, met de titels en categorieën die ze gaat lezen en heeft gelezen.

Marieke is blij met Hebban en heeft haar boekenplanken al mooi geordend. Ook zij is de Challenge aangegaan en wel voor 85 boeken!

Roosje heeft een paar categorieën van Hebban overgenomen, maar ook een aantal onderwerpen zelf gekozen, waarmee ze de hele wereld over reist via de boeken.

Istvan doet zij heel eigen Challenge in 2016, hij gaat probeert zo weinig mogelijk boeken te lezen in 2016. Go Istvan!

Ai...

De Challenge is dankzij 1432 Challengers, 60.000 boeken, 50 categorieën, honderden leestips en 365 dagen een heel dynamisch geheel. Hebban laat de aandacht geen moment verslappen en geeft je geen enkele kans om even niet op te letten. Of, sorry, wilde je zeggen dat je wel de eerste Buzz en de eerste Joker hebt gemist?

Buzz

De honderd exemplaren van het eerste Buzzboek landen op dit moment op de deurmat van de lezers, waardoor het onder hashtag #hebbanbuzz al mooi gonst op de social media. De eerste geluiden over Ze weten niet wat ze doen van Jussi Valtonen zijn positief! Wil je ook meedoen aan een Buzzboek binnenkort, hou dan heel goed de Challenge-Page in de gaten!

Auteurs bloggen op Hebban

Auteurs hebben inmiddels ontdekt dat er lezers te vinden zijn op Hebban. Veel lezers. Duizenden mensen bezoeken Hebban dagelijks om nieuwe titels te bekijken, artikelen te lezen, auteursprofielen te bezoeken. Hebban is de grootste samenscholing van lezers in Nederland en daar zijn we trots op. We vinden het ontzettend leuk dat auteurs Hebban uitkiezen om even een blogje te schrijven over een stap in hun carrière, een schrijfblok of iets anders vrolijks.

Auteur Bram DeHouck is niet degene die op reis gaat. Zijn boeken Een zomer zonder slaap en Hellekind doen dat wel. Hij kondigt trots aan dat er Engelse, Franse en Duitse vertalingen komen.

Auteur Hilde Vandermeeren laat haar vierde roman in de bekwame handen van redacteuren achter om zelf na te gaan denken over een vijfde boek. Inclusief stilleven van haar al gepubliceerde boeken, een glas bubbels bovenop een nieuw boekcontract en een schattige Golden Retriever.

Dit lezen onze nieuwste leden

  • Nike leest De bekentenis van Adrià van Jaume Cabré
  • Edith leest Memento van Emeli Schepp
  • Rik leest Winter in Gloster Huis van Vonne van der Meer
  • Robin leest Giovanna's navel van Ernest van der Kwast
  • Petra leest Het hout van Jeroen Brouwers


De community van Hebban telt ruim 94.000 geregistreerde leden. Jullie lezen onze artikelen, interviews, recensies en listmania's, maar willen zelf ook graag vertellen over de boeken die jullie gelezen hebben of nog heel graag willen lezen. In de Wazzup! plukken we elke week de krenten uit de community-pap. Zie je ineens de vreemde kreet Wazzup! onder je blog of recensie staan, dan vinden wij leuk wat je gedaan hebt. Dan ben je geWazzupt!

Heb je suggesties voor Wazzup! of ideëen of wensen voor een nieuwe Hebbanactiviteit, mail dan naar de redactie. Lees in de Most Wanted welke boeken, auteurs en artikelen jullie het meest bezochten deze week. Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
410 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Wazzup! #51 - Buzzzzzz

Gesponsorde boeken