Hebban vandaag

Algemeen /

Wazzup! #53 - De laatste dag!

door Debbie (Hebban Crew) 3 reacties
Hebban is een dynamische omgeving waar je eindeloos bezig kunt zijn met je boeken. Schrijf een recensie of een blog, maak een lijst of een Page, win een boek, doe mee met een leesclub. Wazzup! bevat de beste, leukste en meest opvallende Hebbanactiviteit uit de community. Er zijn de afgelopen twee weken 7336 lezerswaarderingen uitgedeeld, 1198 favorieten op planken gezet, 599 leden bijgekomen en 610 lezersrecensies geschreven.

Het is de laatste dag van het jaar 2015. Om middernacht start de Hebban Reading Challenge 2016 en gaat je teller lopen. Vanaf dat moment telt elk boek dat je op 'Gelezen' zet, mee voor je Challenge. Wil je nog snel aan boord stappen van dit grote avontuur? Dat kan!

Er zijn Challenges van vijf boeken en van 250 boeken. Alles mag. Wil je strikt uit de categorieën lezen? Tof! Wil je alleen maar vrije keuze lezen? Uitstekend! Je maakt alleen vandaag nog kans op een Storytel- of Boekenkrantabonnement als je aanmeldt voor de Challenge. Wil je onderdeel uitmaken van dat machtige leesleger dat het Jaar van het Boek instormt, bepaal dan nu je leesdoel voor 2016.

Ondertussen is de Challenge gegroeid van alleen een aantal boeken als leesdoel, tot een volwaardige uitdaging in vijftig leescategorieën met honderden leestips, inmiddels drie Jokers, drie Buzzboeken, een Minibieb-project, een optie voor Engelse boeken en heel veel nieuwe plannen voor het nieuwe jaar. We gaan jullie flink bezig houden met mini-challenges, fantastische nieuwe titels om als eerste in Nederland vooruit te lezen en meer.


Laat van je horen!

Daarbij willen we graag van de Challengers horen hoe het gaat! Kun je een boek niet vinden, dan helpen we je met zoeken. Kun je geen geschikte titel vinden voor een categorie, dan helpen we je. Wil je een foto plaatsen van je Challenge-stapel, maar weet je niet hoe? Dan helpen we je. Omdat we net zulke maniakale lezers zijn als jullie en stiknieuwsgierig zijn naar wat anderen lezen. Ken je dat, als je in de bus of de trein zit en je ziet iemand lezen, maar je kunt de cover niet zien en hangt dus ondersteboven van je stoel om toch te ontdekken wat daar gelezen wordt? Het kan zijn dat je iemand uit de Hebbancrew wel eens zo hebt zien hangen.

Niks is leuker dan gluren bij je mede-Challengers. Gelukkig wordt er al flink geblogd op Hebban over de Challenge.

Reading Challenge 2016 tips - Ellen geeft een paar heel bijzondere tips voor de Challenge. Titels waar je vast nog niet van hebt gehoord. Passen ze in jouw Challenge?
Reading Challenge 2016 - Engelse boeken (Wendel, 0/10) - Wendel pakt de Engelse boeken-optie met beide handen beet en heeft prachtige titels genoemd die ze van plan is te lezen voor het Engelse deel van haar Challenge.
De Engelse readingchallenge van Lisa Plunkje - Lisa zoekt nog wel wat meer titels voor haar Engelse Challenge
Engelse Hebban Reading Challenge - En dat doet ook Martijn, die stiekem hoopt Winds of Winter, het nieuwste deel van aSoIaF van George R.R. Martin voor zijn Engelse leesdoel te kunnen tellen.
Overmorgen is het zover... - Paulien kan niet wachten om te beginnen met de Challenge.
52 categorieën - Mies heeft een prachtige eigen categorie aan de Challenge toegevoegd.


Recensies van lezers

Geertje las Bidden en vallen van Henk van Straten: 'Het verhaal boeit van het eerste tot het laatste woord. Het neemt je mee en het overdondert je. De stijl is snel: korte zinnen, bijna staccato soms. Geen romantische liefdesscènes, maar kort-door-de-bochtseks.'
Iris las Robijnrood van Kerstin Gier: 'Robijnrood is een super boek, vol tijdreizen, knappe, maar irritante, jongens en met een leuk hoofdpersonage. Een boek waar je als het ware doorheen vliegt, zo pakkend en heerlijk is het geschreven. Persoonlijk had ik iets meer "body" en diepgang leuker gevonden. Dat neemt echter niets weg van het af en toe hilarische geheel :)'

Dit lezen onze nieuwste leden

  • Jessica leest Het meisje in de trein van Paula Hawkins
  • Nic. leest Honolulu King van Anne-Gine Goemans
  • Wilma leest Ma van Hugo Borst
  • Dennis leest Doorgang van David Mitchell
  • Arno leest Honorair Kozak van Tommy Wieringa


De community van Hebban telt ruim 95.000 geregistreerde leden. Jullie lezen onze artikelen, interviews, recensies en listmania's, maar willen zelf ook graag vertellen over de boeken die jullie gelezen hebben of nog heel graag willen lezen. In de Wazzup! plukken we elke week de krenten uit de community-pap. Zie je ineens de vreemde kreet Wazzup! onder je blog of recensie staan, dan vinden wij leuk wat je gedaan hebt. Dan ben je geWazzupt!

Heb je suggesties voor Wazzup! of ideëen of wensen voor een nieuwe Hebbanactiviteit, mail dan naar de redactie. Lees in de Most Wanted welke boeken, auteurs en artikelen jullie het meest bezochten deze week. Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
410 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Wazzup! #53 - De laatste dag!

Gesponsorde boeken