Hebban vandaag

Leesclubs /

We buzzen met 'Gozert' van Pieter Koolwijk: doe je mee?

door Hebban Crew 1 reactie
Pieter Koolwijk en Linde Faas zijn een gouden duo; hij schrijft en zij illustreert en samen creëren ze de mooiste boeken waarbij alles elkaar versterkt. Op 1 februari verschijnt 'Gozert', over een denkbeeldige vriend die meer problemen oplevert dan dat hij Ties helpt. Lees en bekijk de sneak preview en schrijf je in voor de Hebban Buzz.

Pieter Koolwijk is er dol op de grenzen tussen werkelijkheid en fantasie te laten vervagen. Je ziet het in al zijn boeken terugkomen, van zijn debuut Vlo en Stiekel tot aan het splinternieuwe Gozert. Elk van zijn verhalen is bovendien een geheel nieuw concept; waar het in Prutje ging om het op zoek gaan naar een beter leven (en wat is dat dan?) draait het in Gozert om een denkbeeldige vriend.

Linde Faas is een alleskunner. Ze werkt als animator van tekenfilms, als kunstenares en (kinderboeken)illustrator. Ook schreef en illustreerde ze twee eigen prentenboeken; Ik neem je mee (2018) en De jongen en de walvis (2019). Bij uitgeverij Lemniscaat werkt ze samen met verschillende auteurs voor de illustraties van hun boeken, maar de combinatie met Pieter Koolwijk lijkt immiddels een vaststaand gegeven.

Gozert

Ties heeft een probleem. Tenminste… dat vinden de meeste mensen. Ties vindt dat niet: hij heeft een vriend. Gozert. De tofste, leukste, stoerste, coolste vriend die je je kunt voorstellen. Alleen is Ties de enige die Gozert ziet en hoort. En de plannen van Gozert zijn zo fantastisch dat Ties erdoor in moeilijkheden komt…

Ties’ ouders willen dat Gozert verdwijnt en nemen een ingrijpende beslissing. Maar Ties wil helemaal niet van Gozert af. Wat moet hij doen?

Leesfragment

Hebben we jou intussen nieuwsgierig gemaakt naar dit kinderboek van topduo Pieter Koolwijk en Linde Faas? Hieronder vind je een voorproefje van Gozert!

Lees een fragment uit Gozert

Pieter Koolwijk over zijn boek

Schrijf je nu in voor de Hebban Buzz!

Ken jij Pieter Koolwijk al van zijn andere boeken, of heb je nog nooit iets van hem gelezen? Gozert wil je absoluut niet missen na die sneak preview. Al was het alleen al voor de prachtige illustraties van Linde Faas. Van uitgeverij Lemniscaat mogen we maar liefst 50 boeken weggeven voor de Hebban Buzz, dus schrijf je nu in. 

Buzz mee en schrijf je in!Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: We buzzen met 'Gozert' van Pieter Koolwijk: doe je mee?

 

Gerelateerd

Over

Pieter Koolwijk

Pieter Koolwijk

Pieter Koolwijk (1974) is een fantasyfanaat. Zijn korte verhalen zijn in versch...

Hebban Spots

Buzz - Gozert

26 volgers

Welkom bij de Buzz Spot voor 'Gozert' van Pieter Koolwijk, een 10+ kinderboek van Uitgeverij Lemniscaat. We delen 50 boeken van dit mooie kinderboek uit aan enthousiaste buzzers! Onze hashtag is...