Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

We Heart High School

Wie leest er nu niet graag over highschool? Van Queen B tot muurbloempje en van hottie tot übernerd – we verdiepen ons graag in het leven van personages tijdens deze belangrijke schoolperiode. Niet alleen luchtig en simpel, want gelukkig komen er ook serieuze en herkenbare thema’s aan bod. YA-expert Bente tipt YA High School-romans.


Het is niet zo gek dat je hele kasten kunt vullen met boeken die zich afspelen op high school. Want hoe je het ook wendt of keert, het is een van de belangrijkste periodes in ons leven. Het is de tijd waarin je net als Simon in Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld kan twijfelen over je geaardheid, maar ook de periode van populaire groepjes en muurbloempjes, zoals in Belevenissen van een buitenbeentje. Pin me er niet op vast, maar waarschijnlijk is het voor ons ook allemaal de tijd geweest waarin we van het genre Young Adult zijn gaan houden. Kijk, daar willen we meer van lezen! Deze boeken over highschool wil je hebben.  

Belevenissen van een buitenbeentje van Andrea Portes

Anika hoort bij het populaire groepje van de school en zou dus dolgelukkig moeten zijn. Toch voelt ze zich er niet helemaal thuis, diep vanbinnen denkt ze dat ze een buitenbeentje is. Als de jongen met wie ze wil daten ook nog wordt afgekeurd door de ‘bijenkoningin’ van het groepje, besluit Anika stiekem met hem om te gaan. Op die manier verliest ze niet haar sociale status, maar kan ze toch doen wat ze het liefste wil. Maar dan gebeurt er iets afschuwelijks en komt Anika tot een ontdekking die haar leven een stuk lastiger maakt. Of je nou jong of oud bent, dat je jezelf gaat herkennen in dit boek is zeker.  

Ik geef je de zon van Jandy Nelson

De dertienjarige Noah en zijn tweelingzus Jude zijn altijd close geweest. Hoewel ze allebei andere interesses hebben, kennen ze elkaar door en door en zijn ze twee handen op een buik. Tot er iets verschrikkelijks gebeurt, wat de twee compleet doet veranderen. Drie jaar later zien ze elkaar nauwelijks meer en zijn ze compleet verschillend. Weten ze elkaar opnieuw te vinden en kunnen ze vrede krijgen met het verleden? Een prachtige Young Adult-roman over de belangrijke band van familie.  

Soulmates: Het verhaal van Sky van Joss Stirling

Sky heeft er de pest in als ze met haar ouders van het levendige Londen naar de rustige Rocky Mountains in Amerika moet verhuizen. Dan ontmoet ze op haar nieuwe school de knappe Zed en is ze over haar oren verliefd. De toekomst ziet er plotseling rooskleurig uit, want de liefde is wederzijds. Zed beweert zelfs dat ze soulmates zijn. Deze uitspraak van Zed beangstigt Sky enorm, en ze probeert afstand van hem te nemen. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan, ze zijn immers soulmates… Een fijn verhaal over vroege liefdes en alle dingen die daarbij komen kijken.  

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld van Becky Albertalli

De middelbareschooltijd kan lastig zijn, vooral als je net als Simon op jongens valt maar niet uit de kast durft te komen. Als een email voor een jongen genaamd Blue bij iemand anders terecht komt, wordt hij gechanteerd door zijn klasgenoot. Weet Simon uit de kast te komen voordat hij eruit getrokken wordt door iemand anders? En verpest dat niet alles met Blue, de allerleukste jongen ever?  

Vertel me drie dingen van Julie Buxbaum

Klinkt best leuk, verhuizen naar LA. Jessie moet er echter niets van hebben. Ze moet namelijk naar een verschrikkelijk bekakte school, heeft er een afschuwelijke stiefbroer bij gekregen en vindt de verwaande mensen van haar nieuwe school maar niets. Maar het ergste van allemaal is het gemis van haar pas overleden moeder. Als ze besluit in haar eentje weer terug te gaan naar haar oude woonplaats, krijgt ze een anonieme mail: de reddingboei van Jessie die alles lijkt te veranderen.  

Did I mention I love you? van Estelle Maskame

Nog meer stiefbroers in dit boek. Eden is de hele zomer bij haar vader, waar ze er plotseling drie stiefbroers bijkrijgt. De oudste is het verschrikkelijkst, met zijn arrogantie. Maar toch, hij heeft iets wat Eden aantrekkelijk vindt. De twee gaan steeds meer met elkaar om, maar proberen er niet aan toe te geven dat er iets in de lucht hangt. Ze zijn stiefbroer- en zus, en de jongen heeft ook nog eens een vriendin. Weten ze ver van elkaar vandaan te blijven of is de liefde die ze voelen te sterk?        

Meer lezen over Young Adult-boeken op Hebban? Volg We Love YA!

Op Twitter houdt @HebbanWeLoveYA je op de hoogte van nieuwe artikelen.       Over de auteur

Bentevdwouw

127 volgers
53 boeken
0 favorieten


Reacties op: We Heart High School

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken