Hebban vandaag

Listmania /

We reizen door naar de toekomst!

door Hebban Crew 2 reacties
Tijdens de Kinderboekenweek zijn we afgereisd naar het verleden; 4.56 miljard jaar in gelezen boeken is niet niks. Maar we zijn nog niet klaar. Het is bekend dat het verleden zich vaak herhaalt in de toekomst, en laat dat nu de enige plek zijn die we nog niet hebben gehad. Reis in de laatste dagen van de Kinderboekenweek met ons mee naar de toekomst!

We kunnen het niet helpen, als mensen zijn we ontzettend nieuwsgierig naar de toekomst. Hoe zal het leven eruit zien, welke technologische ontwikkelingen zullen er plaatsvinden, zal het een mooie tijd zijn of moeten we ons misschien zorgen maken? Omdat we er nog helemaal niets vanaf weten, kijken we graag naar het verleden in de hoop te kunnen voorspellen hoe we ons zullen ontwikkelen. En natuurlijk zijn daar ook heel wat boeken over geschreven.

Zo realistisch mogelijk

Als je écht graag wilt weten wat de toekomst voor ons in petto heeft, pak je Toekomst atlas van Enrico Passoni erbij. De auteur heeft onderzoek gedaan naar mogelijke ontwikkelingen zoals hoe we reizen, hoe steden eruitzien, hoe we communiceren en welke banen we hebben in 2050. Het boek is van flink formaat, zodat de illustraties van Tomasso Vidus Rosin goed zichtbaar zijn. Passoni laat zien hoe een doorsnee familie in 2050 zal leven, zodat je van alles kunt ontdekken over de toekomst. Zoals auto's zonder bestuurders, eten dankzij een 3D-printer en kleren die je telefoon opladen.

Reizen door het heelal

We staan nog helemaal aan het begin van het ruimtereizen, en op dat gebied zullen er spannende ontwikkelingen plaats gaan vinden. Misschien komen we wel buitenaards leven tegen, of bijzondere planeten. Zullen we ooit een 'nieuwe aarde' gaan koloniseren? Gelukkig zijn er heel wat kinderboeken geschreven over deze lust naar ruimtereizen. Wie weet kunnen we in de toekomst wel op schoolreis naar de maan, of starten we een spannende reis naar een nieuw leven als kolonisator. Misschien beantwoord je een vreemde advertentie, of blijkt je vader een alien te zijn!

De toekomst op het spel

Natuurlijk maken we ons ook weleens zorgen om de toekomst. Loopt het niet allemaal uit de hand met onze technologie, en wat gebeurt er als de aarde te vol wordt? Zelfs een systeem dat heel handig kan lijken, zou zomaar eens oneerlijk kunnen zijn voor mensen die onderaan moeten beginnen. En wat als je ergens gaat wonen waar de natuur zo goed als verdwenen is, ga jij dan op onderzoek uit? Mensen in de toekomst moeten soms vrij dapper zijn om te zorgen dat het leven voor iedereen fijn is. Maar hoe moet het als het de regering is die zich tegen je keert, en je ouders opgepakt worden? Gelukkig gebeurt het alleen maar in een boek, en is deze toekomst er (nog) niet echt.

Robots

Wat denken we graag na over robots en kunstmatige intelligentie! Ze zijn dan ook eindeloos fascinerend; die metalen wezens en computers die speciaal gemaakt worden om ons te helpen. We kijken reikhalzend uit naar het moment waarop levensechte robots zullen bestaan, maar misschien zijn we er ook wel een beetje bang voor? Wie weet is iemand in jouw omgeving stiekem al een robot – wie zal het zeggen. Of is jouw school straks helemaal computergestuurd, wat ook wel een beetje raar is. Heel ver in de toekomst zijn er misschien zelfs bijna geen mensen meer, alleen nog maar robots. En natuurlijk kan het verhaal ook de andere kant op; wat als wij het hart van een robot breken door ze af te danken?Over de auteur

Hebban Crew

2181 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: We reizen door naar de toekomst!

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken