Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Week van de Debutant van start met bekendmaking jury Hebban Debuutprijs 2019

door Hebban Crew 10 reacties
Vandaag begint de Week van de Debutant op Hebban. Zeven dagen lang besteedt de grootste lezerssite van Nederland en Vlaanderen extra veel aandacht aan debuterende auteurs van Nederlandse en Vlaamse bodem. We trappen af met de bekendmaking van de jury voor de vierde editie van de Hebban Debuutprijs.

Boekverkoper en voormalig DWDD-boekenpanellid Grietje Braaksma is juryvoorzitter. Zij wordt bijgestaan door vijf van de beste boekverkopers van Nederland: vier genomineerden voor de Beste Boekverkoper van het Jaar 2019 én de winnaar van 2018. De voltallige jury maken we hieronder bekend.


Jury Hebban Debuutprijs 2019


Voorzitter Grietje Braaksma van Boekhandel Broese in Utrecht
Boekverkoper van het Jaar 2018: Nadine Mussert van Boekhandel Van der Meer in Noordwijk

Boekverkoper Pauline Goedemans van Boekhandel Grimbergen in Lisse

Boekverkoper Gerben de Bruijn van Boekhandel Post Scriptum in Schiedam
Boekverkoper Anthoni Fierloos van Boekhandel Paard van Troje in Goes

Boekverkoper Annelies Harzing van De Kinderboekentuin uit Breda
Hebban-redacteur
Soraya Vink

Hebban-redacteur
Debbie van der Zande

Hebban-redacteur
Martijn Lindeboom
Hebban-redacteur
Lindy de Jong

Hebban-redacteur
Anouk van der Zee

Hebban Debuutprijs

De Hebban Debuutprijs is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers.

Met Het smelt van Lize Spit (2016), Machtsstrijd van Wouter Helders (2016), Schuim der aarde van Roxane van Iperen (2017), Dagboek uit de rivier van Frederik Baas (2017) en Mijn vader is een vliegtuig van Antoinette Beumer (2018) telt de jongste debuutprijs van Nederland en Vlaanderen al vijf laureaten.

De Hebban Debuutprijs 2019 richt zich op Nederlandstalige literaire fictie, literaire non-fictie, spanning, feelgood en young adult verschenen tussen 1 april 2018 en 1 april 2019.

Een lezersjury van ca. 150 lezers beoordeelt tussen eind april en 1 augustus de vijftien genomineerde titels en bepaalt de shortlist van de Hebban Debuutprijs. De shortlist telt 5 boeken.

De winnaar van de Hebban Debuutprijs 2019 wordt bekend gemaakt tijdens het Hebban Live lezersevent eind september. Waar en wanneer dat precies plaatsvindt maken we binnenkort bekend. Wil je niks missen over de Hebban Debuutprijs en ander Hebban boekennieuws, meld je dan vandaag nog aan voor onze lunchupdate.

Verder lezen

 Over de auteur

Hebban Crew

2529 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Week van de Debutant van start met bekendmaking jury Hebban Debuutprijs 2019