Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #16: Lees en huiver

door Sander (Hebban Crew) 11 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht chef Hebban zijn persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat hij je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(1793)

Dit gratis boek van een van de populairste thrillerschrijvers van dit moment mag natuurlijk niet ontbreken in deze selectie met verwachte boeken. Wat jij niet ziet krijg je de hele maand (de actie is namelijk verlengd tot en met eind juni) cadeau bij besteding van minimaal € 15 aan Nederlandstalige boeken in de lokale boekhandel. Hier lees je alvast een mooi dossier over M.J. Arlidge en morgen staat het boek centraal in een nieuwe aflevering van Hot or not.

(30)

Dennis Storm was tien jaar lang een van de belangrijkste gezichten van (jongeren)omroep BNN. Hij wilde iets heel anders met zijn leven, ging minimalistisch leven op Bali en schreef daar al een verrassend boek over. Deze week verschijnt Als gezond verstand koning was, 'een positief pleidooi om eens anders naar jezelf en de wereld om je heen te kijken. En vooral om, tegen de gevestigde consumptiemaatschappij in, je gezonde verstand te blijven gebruiken en een groene revolutie te ontketenen.'

(53)

Advocaat Max van Olden debuteerde met Lieve Edelachtbare en belandde daarmee in 2016 op de shortlist van de Hebban Thriller Debuutprijs en won de Schaduwprijs. Omdat ik zelf groot liefhebber ben van legal thrillers en Max een van de weinige Nederlandse thrillerschrijvers is die zich in dit veld beweegt, ben ik erg benieuwd naar zijn derde.

Niet missen!

Zojuist werd op NPO Radio 1 bekendgemaakt dat Anya Niewierra de Hebban Thrillerprijs 2020 heeft gewonnen voor haar derde boek Het bloemenmeisje. Ook vanaf deze plek mijn felicitaties voor deze talentvolle auteur. De jury was vrij unaniem over de winst van dit boek en gezien de vele enthousiaste reacties op deze site, een prachtige winnaar voor onze eerste Hebban Thrillerprijs.

De Spannende Boeken Weken zijn begonnen en een belangrijk onderdeel daarvan is de zomereditie van de Thriller Tiendaagse. Daar kun je in ieder geval niet omheen hier op Hebban. Ik ben heel blij met de samenwerking met de misdaadauteurs van de Auteursbond, die tien nog niet eerder gepubliceerde verhalen aan ons beschikbaar hebben gesteld. Tien dagen lang een kort verhaal om de dag mee te openen, ik weet zeker dat we daar heel veel mensen in deze nog steeds rare tijden blij mee maken. Kom vooral ook buurten in het Spannende Boeken Weken-café.

Verder deze week gaan we vooruitkijken naar de boeken die in juni verschijnen en zullen we het vierde thema voor de Boekenweek Challenge bekendmaken.

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van… Sander

Russisch voor beginners van Gouden Strop-winnaar Dominique Biebau is voorlopig even het laatste (spannende) boek op mijn Aan het lezen-boekenplank. De komende weken ga ik serieus beginnen met het schrijven van mijn tweede thriller, dus ik lever mijn leespet tijdelijk in om plaats te maken voor mijn schrijfpet. De eerste versie van de synopsis staat in de steigers en ga ik binnenkort met mijn uitgever bespreken. Verder ben ik enorm blij dat De macht van K. is uitgekozen als een van de boeken in de Vaderdagcadeau-campagne van de CPNB. Dat levert in ieder geval al weer een aantal signeersessies op en hopelijk nog wat extra aandacht tijdens de Spannende Boeken Weken. Ook zeer verheugd ben ik met het feit dat mijn non-fictieboek Ik kan er nét niet bij opnieuw de weg naar de boekhandel vindt en dat uitgever Paul Brandt het boek een - wat mij betreft zeker - welverdiende tweede kans geeft en het een nieuw jasje heeft aangemeten. Ik heb de afgelopen tweeënhalf jaar zoveel bijzondere reacties van lezers op mijn verhaal mogen ontvangen, dat ik heel graag wilde dat het boek weer voor iedereen (en vooral voor iedereen met (klein)kinderen die intensieve zorg nodig hebben) beschikbaar is en blijft.

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?



Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1110 volgers
491 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #16: Lees en huiver

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken