Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #17: denkend aan corona

Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Martijn zijn persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat hij je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(54)

De premisse van Een week of vier van Laura van der Haar komt letterlijk voort uit deze rare tijd: "Als een dodelijk virus steeds grotere delen van de wereld platlegt, komt een alleenstaande moeder in een voor haar vreemde stad voor een onmogelijke keuze te staan." De titel slaat op de tijd die het Van der Haar kostte om dit boek te schrijven. Koortsachtig interessant.

(4)

Nog een coronaboek, maar nu non-fictie: Na de quarantaine door meerdere auteurs. "In dit boek maakt een aantal vooraanstaande denkers, deskundigen en bestuurders een voorlopige balans op. Vanuit hun eigen kennis en ervaring kijken zij terug en vooruit. Hoe heeft de crisis ons zo kunnen overvallen? Wat zijn de oorzaken? Wat leren we ervan? En vooral: hoe gaan we straks door?"

(0)

Om de corona-ellende even te doorbreken, ook nog een boek van heel ander kaliber: scifi van de Britse uitgeverij Angry Robot. Red noise van John Murphy klinkt als een prima afleider van de huidige sores: "Faced with either taking sides or cleaning out the Augean Stables, she breaks out the grenades. "

Niet missen!  

De zomereditie van de Thriller Tiendaagse loopt nog tot en met woensdag. In dat kader verschijnen er korte verhalen van de misdaadauteurs van de Auteursbond en maak je nog kans op meerdere spannende boekenpakketten. Ook ben je van harte welkom in het Spannende Boeken Weken-café.

Op dinsdag kondigen we een grote, nieuwe schrijfwedstrijd aan, compleet met prijzengeld en eeuwige roem. Schrijvers: slijp alvast je pen! Lezers: download een ebook met een hele rits fantastische verhalen. Iedereen: meld je aan om te helpen met jureren.

Op zaterdag komt er nóg een ebook beschikbaar: alle korte verhalen van de Thriller Tiendaagse zomereditie. Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

 

De leesplannen van… Martijn

Ondanks mijn goede voornemen om tijdens de Hebban Uitleesdag (vorige week zondag alweer) Agency van William Gibson uit te lezen, ben ik er nog steeds in bezig. Niet omdat het niet goed is, maar omdat ik druk met allerlei zaken ben geweest en het boek echt al je aandacht nodig heeft. Dus daar kan ik nog wat uren van genieten. Mijn wil-ik-lezen stapel is enorm, dus de keuze is groot voor mijn volgende boek. Daarnaast ben ik na een schrijfdip van enkele maanden ook net weer gestart met een nieuw verhaal. Nog geen idee of het wordt wat ik wil, maar het voelt goed om weer te schrijven!

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?  Over de auteur

Martijn (Hebban Crew)

469 volgers
777 boeken
21 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #17: denkend aan corona

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken