Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #26: een salaris in boeken en de beste intenties

door Anouk (Hebban Crew) 21 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Anouk haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

Bij Hebban werken betekent continu boeken tegenkomen voor listmania's en artikelen over verwachte boeken die je vervolgens zelf wilt lezen. Deze drie komen er allemaal vandaan! Betaal me maar gewoon uit in boeken... Als eerste Benedendeks van Sophie Hardcastle uit De 19 van augustus. De cover trok me al meteen, maar het was de flaptekst die me over de streep trok. Ik ben de laatste tijd wat meer boeken aan het lezen over #metoo, zoals Ik heb een naam van Chanel Miller en Mijn duistere Vanessa van Kate Elizabeth Russell. Bovendien vindt het plaats op een schip, en daar heb ik dankzij het beroep van mijn vader (binnenvaartkapitein) ook iets mee.

Als tweede een boek uit de listmania over Aziatische auteurs. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik bijna elk boek op die lijst wel op mijn WIL-plank zou willen zetten, maar deze week is het eerst de beurt aan Voordat de koffie koud wordt van Toshikazu Kawaguchi. Het lijkt me een prachtige, stille roman in de traditie van De kat van Takashi Hiraide, het idee van de verschillende mensen die met verschillende doeleinden naar het café komen spreekt me aan. Ik heb weleens last van 'sonder'; het plotselinge besef dat de mensen die je op straat vluchtig tegenkomt net als jij volledige levens hebben, die zich compleet buiten je blikveld afspelen. Dat is het gevoel dat dit boek bij me oproept!

Deze week komt er bovendien een kinderboek uit dat ik niet wil missen. Het boek der veranderingen van Kelly van Kempen is het eerste deel in de nieuwe reeks 'De Sterrensteen' en heb ik gevonden in de 20 van juli. Ik ben helemaal niet van het zweverige, maar ik ben (en was als kind) wel dol op magie! De manier waarop Elfie haar ouders ziet, lijkt me heerlijk om te lezen dankzij een kleine sneak preview van de auteur op Instagram. Daarnaast moet er gespeurd worden en dat vind ik onweerstaanbaar in een kinderboek. Ik zou dit absoluut op hebben gepakt als tienjarige, en dat betekent dat ik het ook als volwassene niet kan overslaan. Nu mijn drie jaar bij de Griffeljury erop zitten (gedwongen hoor, stom reglement), zal ik mijn eigen kinderboeken weer moeten spotten. Het voordeel is wel dat ik er nu meteen iets van kan zeggen, in plaats van een jaar te wachten!

Niet missen!  

Soms is het bijna niet te geloven dat het gewoon weer volop augustus is. Het lijkt pas gisteren dat ik voor het eerst lunchte met Sander en Lindy, en nu werk ik alweer bijna een jaar bij de allerleukste lezerscommunity. Natuurlijk kun je ook komende week weer flink genieten van allerlei fijne artikelen. Zo staat er een listmania met biografieën op de planning, én eentje met novellen en verhalenbundels. En er komen twee leesclubs voorbij, zowel met een New Adult-boek (LGBTQA+) als een thriller van Nederlandse bodem. 

Bovendien zitten we volop in de 100 woorden schrijfwedstrijd die we deze zomer organiseren! Gisteren ging de laatste ronde (#6) van start en kunnen er weer verhalen in de reacties geplaatst worden. Voor ronde #5 is het inzenden van je verhaal afgelopen, dus daar kan nu flink op gestemd worden om een finalist te bepalen. Heb jij meegedaan of gestemd? Wij zijn elke keer weer verrast hoeveel verschillende verhalen voortkomen uit een enkele foto. 

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

 

De leesplannen van… Anouk

'Ja, het zat er al dik in natuurlijk; die heerlijke leesflow van een aantal weken terug heb ik niet vast kunnen houden. Toch heb ik nog net zoveel mooie boeken als hiervoor, en heb ik dus geen enkel excuus om niet te lezen. Afgelopen weekend heb ik me vooral gericht op het lezen van de boeken die voor de Debuutprijs genomineerd zijn, want daar moet ik in augustus mee voortmaken.

Daarnaast twijfel ik over wat ik puur voor mijn plezier ga lezen. Ik heb allerlei beloftes van de voorgaande weken die ik niet heb waargemaakt: Fall or, Dodge in HellMijn duistere VanessaThe Invisible Library – ze liggen allemaal nog precies daar waar ik ze met mijn beste intenties neer heb gelegd. Dus ga ik eerst braaf mijn lijstje afwerken, of ga ik toch stiekem naar een heel nieuw boek?

Misschien heb ik weleens zin in een feelgood. Die lees ik bijna nooit, maar dit zomerse weer nodigt echt uit tot luchtig lezen in de zon. Ik heb digitaal een aantal leuke boeken gescoord die best aan de beurt mogen komen, zoals Stranddagboek, een nieuwe Katie Fforde (mijn vroegere guilty pleasure)en zelfs een Jill Mansell. Als het dan weer kouder wordt, kan ik fijn aan mijn SFF-kleppers verder werken (kijk me niet zo aan, R.F. Kuang! Je weet best dat ik je lezen wil).'

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?  

 Over de auteur

Anouk (Hebban Crew)

176 volgers
1254 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #26: een salaris in boeken en de beste intenties

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken