Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #27: Lubach en eerste hulp bij leesongevallen

door Sander (Hebban Crew) 24 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht hoofdredacteur Sander zijn persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat hij je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

Spanning, hoop en Arjen Lubach. Hoewel ik nog geen boek van Steve Cavanagh heb gelezen, spreekt de flaptekst van Fiftyfifty mij aan. Ik houd wel van dit soort 'high-concept thrillers'. Ik wacht even wat recensies en reacties af en dan zou deze zo maar op mijn Wil ik lezen-plank terecht kunnen komen. 

Hetzelfde geldt voor De toekomstige aarde van 'The Rebel Nerd of Meteorology' Eric Holthaus. Zijn uitgangspunt is eenvoudig: 'Klimaatverandering wordt volledig door de mens veroorzaakt. En als wij het probleem veroorzaken, kunnen wij het dus ook oplossen. Dit boek is voor iedereen die zich overweldigd voelt door de huidige toestand van onze wereld.' Ik ben wel toe aan een hoopvolle visie. 

Last but not least: duizendpoot Arjen Lubach. Het boek werd pas net aangekondigd en deze week, om precies te zijn 20 augustus, openen Lubach en uitgeverij Podium speciaal voor de lancering van Stoorzender voor één dag een boekwinkel aan de Van der Pekstraat 59 in Amsterdam waar uitsluitend dit boek te koop zal zijn. Lubach is vanaf 13.00 uur ‘s middags aanwezig en signeert de speciale luxe gebonden editie. Het boek is natuurlijk ook bij je lokale boekhandel te koop.

Niet missen!  

Het zijn de laatste weken van de zomervakantie. Regio Noord is vandaag weer begonnen. Deze week veel acties voor fans van spannende boeken. We geven thrillers weg van Jorn Lier HorstSteve Cavanagh en Christian White. Zaterdag gaan we Back to School en zondag kun je je als volleerd jurylid storten op zeer korte verhalen die de afgelopen weken de meeste likes ontvingen en kun je je stem laten gelden. Het is de officiële afsluiting van zes afleveringen van de Honderd Woorden-schrijfwedstrijd. Erg leuk om nog eens een keer terug te lezen

Verder nog een tip voor alle lezers: Eerste hulp bij leesongevallen. Debbie dook in de gevaren van het lezen en geeft adviezen over hoe je het ergste leed kunt voorkomen. Of verzachten. 

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

 

De leesplannen van… Sander

Omdat ik de zomer gebruik voor het schrijven van een nieuwe thriller, heb ik nog steeds geen leesplannen. Of had ik ze niet, tot ik Lift van Linwood Barclay in handen kreeg. Daar ben ik dus van het weekend stiekem in begonnen. 

Maandag. Vier mensen stappen in een lift in Manhattan. Ze drukken op de knop voor hun verdieping, maar de lift klimt door naar de top, waar hij een paar seconden pauzeert – voordat hij valt. Recht naar beneden, tot hij te pletter slaat. Het lijkt een gruwelijk ongeluk. Maar op dinsdag vindt er opnieuw een incident plaats, in een andere wolkenkrabber. En op woensdag weer. Dit kan geen toeval zijn...

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?  

 Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1065 volgers
474 boeken
20 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #27: Lubach en eerste hulp bij leesongevallen

 

Gerelateerd