Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Weetjes over beestjes

De lente is aangebroken; vliegen, bijtjes en wespen zoemen in het rond en kriebelige beestjes met veel pootjes kruipen over de aarde. Wat is als kind zijnde leuker dan al deze insecten eens goed te onderzoeken en bekijken? 'De insectendetective' van Maggie Li helpt hen daarbij. Zet de jampotjes maar vast klaar!


Het prachtig vormgegeven boek staat vol met weetjes over de kleinste beestjes. De vormgeving van de pagina’s legt de nadruk op de bewegingen van de insecten, waarbij gestippelde lijnen de vlucht van gevleugelde beesten of de door andere diertjes gegraven tunnels aangeven. Ook de tekst doet mee in de beweging. Op elke pagina wordt de levenscyclus van de wezens geïllustreerd, is aandacht voor voeding en vijand en vinden kinderen vele andere feitjes over de leefomgeving van o.a. vlinders, mieren en kevers.  

Voor ieder kind en ouder een prachtig én leerzaam boek. Eerst samen het kleurrijke boek bestuderen, daarna samen de tuin of het park in. Wel weer vrijlaten natuurlijk, die beestjes.  

Over het boek:
Pak het vergrootglas en ontdek de wondere wereld van insecten. De Insectendetective is een leerzame én leuke natuurgids voor kinderen om kennis te maken met de wondere wereld van insecten. Met het bijgevoegde vergrootglas kunnen kinderen (en ouders!) op zoek naar meer dan 100 verborgen details in het boek. Boordevol grappige feitjes en aantrekkelijke illustraties, zo leren kinderen steeds meer over de kleinste wezens op aarde.

Een leerzaam boek vol illustraties voor kinderen vanaf 5 jaar.  
Benieuwd? Via deze link kun je het boek inkijken.    

De insectendetective ligt vanaf 7 april in de boekhandel!Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Weetjes over beestjes

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken