Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Welk boek pak jij deze zomer? Matthijs van Nieuwkerk trapt Zomerlezen af

door Hebban Crew 21 reacties
De zomermaanden juni, juli en augustus staan geheel in het teken van lezen: er is een zomerboek voor iedereen! De door Matthijs van Nieuwkerk samengestelde verhalenbundel 'Zonnegloren' wordt in juni cadeau gedaan in de boekhandel en op Hebban vind je veel inspiratie voor zomerboeken. Ook is er aandacht voor het spannende boek en gaat de kortingsactie met het LINDA.-vakantieboek van start.

Met de voeten in het zand kreeg Matthijs van Nieuwkerk in Zandvoort het eerste exemplaar van zijn zomerbundel Zonnegloren uit handen van Özcan Akyol. Aanwezig waren verschillende in de bundel opgenomen auteurs, zoals Heleen van Royen en Valentijn Hoogenkamp. Badgasten konden terecht bij de voor de gelegenheid door boekwinkel Athenaeum uit Haarlem opgezette pop-upboekwinkel op het strand, waar de boeken van verschillende auteurs en de Zomerlezen-tiplijsten op zoek waren naar een koffer om mee in op vakantie te gaan.

Gedurende de maand juni krijgt iedereen die bij de boekhandel voor € 15 of meer aan Nederlandstalige boeken aanschaft de verhalenbundel Zonnegloren cadeau. Deze bundel bevat tien verrassende verhalen, samengesteld door Matthijs van Nieuwkerk. In de keuze voor de verhalen was hij volledig vrij. Maar dat maakte het niet per se makkelijker.

Van Nieuwkerk: 'Het eerste wat ik dacht was: Biesheuvel moet! En dat blijft zo. Easy does it. Maar een maand en zeker meer dan honderd korte verhalen later, kon ik nauwelijks meer kiezen. Eén ding weet ik zeker: Er komt een geweldige zomer aan.'

Welk boek pak jij deze zomer?

Heel veel Nederlanders willen graag lezen, maar het komt er gewoon niet van. De zomer is wat dat betreft hét moment om een boek te pakken, of dat nou op je tuinstoel, op het strand of aan het zwembad is. De campagne Zomerlezen helpt daarbij door mensen tips te geven: er is tenslotte een zomerboek voor iedereen!

Ook Hebban, de grootste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen, staat de komende maanden in het teken van Zomerlezen met vooral heel veel lees(zin)inspiratie. Vanaf 10 juni zijn de ogen gericht op spannende boeken tijdens de Nederlandse Thriller Tiendaagse, met natuurlijk een speciale plek voor de winnaar van de Hebban Thrillerprijs. Vanaf eind juni laten lezers weten welke boeken zij deze zomer oppakken. Daarmee maken ze kans op mooie prijzen. In juli organiseert Hebban in samenwerking met Winq en Het Parool de Regenboog-verkiezing voor de honderd mooiste LHBTIQ+-boeken aller tijden. Hebban sluit de zomer feestelijk af met de verkiezing 'Welk boek pakte jou deze zomer?' Rond 1 september wordt hét zomerboek van 2022 bekendgemaakt.

LINDA.-vakantieboek

Met het LINDA.-vakantieboek kunnen boekliefhebbers ook deze zomer weer hun hart ophalen. Met de speciale Zomerlezen-pas op de cover van het LINDA.-vakantieboek krijgen lezers € 5 korting op een lijst van 25 toptitels voor deze zomer. De actie start op 21 juni en de kortingsbon kan tot en met 11 september bij de boekhandel verzilverd worden.Over de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Welk boek pak jij deze zomer? Matthijs van Nieuwkerk trapt Zomerlezen af

 

Gerelateerd

Over

Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk (1960) is een Nederlands journalist en televisiepresentat...