Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Nieuws /

Welke boeken maken kans op de Gouden Griffel en het Gouden Penseel?

door Hebban Crew 7 reacties
Van 5 tot en met 16 oktober is het Kinderboekenweek! In de aanloop daarnaartoe worden de Gouden Griffel en het Gouden Penseel bekendgemaakt op donderdag 29 september. Maar welke boeken maken ook alweer kans op deze felbegeerde kinderboekenprijs? Hebban vertelt je meer over de Griffels en Penselen zet de genomineerde kanshebbers op een rij.

De Gouden Griffel is de prijs voor het best geschreven kinderboek. Het best geïllustreerde kinderboek wordt bekroond met het Gouden Penseel. Voordat deze winnaars worden gekozen, reiken de Griffel- en Penseeljury eerst de Zilveren en Bronzen Griffels en Penselen uit. De Zilveren Griffels en Penselen zijn de mooiste kinderboeken binnen hun eigen categorie en kunnen zowel van Nederlandstalige als vertaalde auteurs zijn. Deze kunnen worden aangevuld met Bronzen Griffels en Penselen, met een maximum van vijf bekroningen per categorie.

LEES OOK: Winnaars Zilveren en Bronzen Griffels en Penselen bekend

De boeken die kans maken op een Gouden Griffel of een Gouden Penseel zijn alleen de boeken van Nederlandstalige auteurs die in juni met een Zilveren Griffel of Penseel zijn bekroond. Er is maar één boek dat een Gouden Griffel of Penseel ontvangt en dit overstijgt daarmee dus alle categorieën. Op donderdag 29 september worden de winnaars bekendgemaakt. Een week later begint de Kinderboekenweek, die van 5 tot en met 16 oktober duurt.

Naar de Kinderboekenweek

Kanshebbers Gouden Griffel

Kanshebbers Gouden PenseelOver de auteur

Hebban Crew

2386 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Welke boeken maken kans op de Gouden Griffel en het Gouden Penseel?