Hebban vandaag

Leesclubs /

Welkom bij Hotel Flanagans: buzz mee met dit verhaal over emoties, bedrog en wraak

door Hebban Crew 7 reacties
Åsa Hellberg heeft in Zweden al elf romans op haar naam staan, en mag zich een van de populairste feelgoodauteurs van het land noemen. Na enkele vertaalde boeken die op zichzelf stonden, komt uitgeverij Xander nu met het eerste deel van Hellbergs 'Hotel Flanagans'-reeks. Buzz mee met dit boek vol emoties, bedrog, hebzucht en catastrofes op Hebban, we delen maar liefst 50 boeken uit.

Åsa Hellberg heeft nog nooit last gehad van een writer's block en dat is maar goed ook, want haar boeken worden door een groot publiek gevonden. De 'Hotel Flanagans'-reeks is haar tweede serie, waarvan in eigen land inmiddels twee van de drie delen zijn verschenen. In januari verschijnt Welkom bij Hotel Flanagans in het Nederlands. De vertaalrechten zijn verkocht aan acht landen.

'Flanagans in London is a nice contrast with the simplicity and peace of Fjällbacka where Linda comes from. At the hotel, you can meet so many different people from different countries and walks of life.' – Hellberg via TheBookTrail

Stap in het glamoureuze leven van de jetset in de jaren 60, waar Hotel Flanagans aan de top staat als het om legendarische feesten gaat. Eigenaresse Linda Lansing voelt zich diep van binnen echter niet voldoen aan het sociale plaatje: ze is ongetrouwd, een vrouw én een Zweedse – een buitenstaander in het kleine wereldje. Bovendien cirkelt haar familie om haar heen, klaar om het hotel van haar af te pakken. In de keukens werken Emma en Elinor, die dromen van een beter leven en een charmante vreemdeling ontmoeten.

Welkom bij Hotel Flanagans

In Welkom bij hotel Flanagans volgen we de bijzondere vrouwen die het illustere hotel Flanagans in Londen runnen. Dit sfeervolle verhaal zit vol emoties, bedrog, wraak en catastrofes, maar ook met fantastische personages, een krachtige verhaallijn én een gelukkig einde.

Linda Lansing heeft de leiding over het hotel sinds ze het met tegenzin van haar vader erfde. Als ongetrouwde, alleenstaande hoteleigenaresse voldoet ze niet aan het plaatje van de Londense society, en dan is ze ook nog eens verwikkeld in een machtsstrijd met haar neef, die zichzelf als een veel geschiktere eigenaar voor het hotel ziet…

Leesfragment

Lijkt dit eerste deel van een trilogie jou echt iets om het nieuwe jaar mee te beginnen? Hieronder vind je een sneak preview van Welkom bij Hotel Flanagans, zodat je alvast van de schrijfstijl kunt proeven. Zodra je overtuigd bent, kun je je inschrijven voor de Hebban Buzz die we met dit boek organiseren.

Lees de eerste 18 pagina's

Meer over de trilogie

Omdat het tweede boek van de 'Hotel Flanagans'-serie in het Zweeds al verschenen is, kunnen we alvast een tipje van de sluier oplichten over wat de lezer te wachten staat. Zo speelt elk boek zich af in een verschillende tijdsperiode, met verschillende vrouwen die het hotel runnen en daarbij ook elk hun eigen obstakels hebben. De reeks start met Linda in de jaren 60 en gaat daarna verder met Elinor en Emma in 1985. Deze twee vrouwen ontmoet je al in het eerste deel. Over boek drie weten we dat de dochters van Elinor en Emma het hotel runnen, en dat het zich zal afspelen in 2005.

'If the first book looked at more on the serious, external conflict with her cousins, then [the second] book is more focused on the mother-daughter relationships. It’s complicated to say the least.' – Hellberg via TheBookTrail

Lees mee

Schrijf je nu in voor de Hebban Buzz!

Is Welkom bij Hotel Flanagans echt een boek voor jou, en wil je graag meelezen met de Buzz en je mening delen via social media? Samen met Xander Uitgevers deelt Hebban 50 papieren boeken uit aan deelnemers van de Hebban Buzz.

Buzz mee en schrijf je in!Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Welkom bij Hotel Flanagans: buzz mee met dit verhaal over emoties, bedrog en wraak

 

Gerelateerd

Over

Åsa Hellberg

Åsa Hellberg

Åsa Hellberg voelt zichzelf 'tussen de 25 en 85 jaar oud, afhankelijk van mijn...

Hebban Spots

Welkom bij Hotel Flanagans

30 volgers

Welkom bij de Buzz Spot voor 'Welkom bij Hotel Flanagans' van Åsa Hellberg (Xander Uitgevers). Onze hashtag is #hebbanbuzz. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl....


Gesponsorde boeken