Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Wetenschappelijke bestseller naar het theater

Het succesvolle populair wetenschappelijke boek Een kleine geschiedenis van bijna alles krijgt een theaterbewerking. Cabaretier Silvester Zwaneveld verpakt doorgaans gortdroge feiten over sterrenstelsels, atomen en Einstein in een vrolijk stemmende voorstelling.

Lachend slimmer. Onder die noemer belooft Silvester Zwaneveld wetenschap toegankelijk maken voor een breed publiek in het theater. Zwaneveld heeft in samenwerking met uitgeverij Nanda (van zijn partner Nanda Roep) het recht verkregen om zijn nieuwe cabaretshow op de internationale bestseller Een kleine geschiedenis van bijna alles te baseren. Bij de voorbereiding werkt hij in nauwe samenspraak met de Amerikaanse auteur Bill Bryson (foto). Zijn nieuwe tournee zal dit najaar in première gaan.

Silvesters nieuwe voorstelling Een kleine geschiedenis van bijna alles wordt een combinatie van een lezing en een cabaret-voorstelling. Van sterrenstelsels tot atomen en van Kelvin tot Einstein: op luchtige en begrijpelijke wijze zal Zwaneveld vertellen over onze wetenschappelijke geschiedenis. Met daarbij als centrale vraag: Hoe zijn wij na al die miljoenen jaren terecht gekomen in het hier en nu? 

Voor de show baseert Zwaneveld zich op informatie uit het boek, aangevuld met persoonlijke ervaringen, conferences, veelzeggende foto's en animaties van eigen hand. Ook zal Silvester tijdens de voorstelling een app gebruiken, zodat mensen in de zaal op hun smartphone interactief mee kunnen doen met de show.

Een kleine geschiedenis van bijna alles is een populair wetenschappelijke bestseller, geschreven door de Amerikaanse Bill Bryson. In het boek komen alle essentiële aspecten van de wetenschap aan bod op het gebied van geologie, scheikunde, paleontologie, astronomie etc. van de laatste vier eeuwen en de grote bekende wetenschappers, zoals Hubble, Curie, Newton en Einstein. Bryson heeft zelf geen wetenschappelijke opleiding en schreef het boek uit ontevredenheid over de vaak ontoegankelijke wijze waarin - interessante- wetenschap vaak wordt beschreven, en niet-wetenschappers (zoals Bryson zelf) vaak afhaken. Het boek werd een internationale bestseller en in 2004 bekroond met de Aventis prize voor het beste populair-wetenschappelijke boek.

In Nederland verscheen het boek bij uitgeverij Atlas Contact.Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Wetenschappelijke bestseller naar het theater

 

Gerelateerd

Over

Bill Bryson

Bill Bryson

Bill Bryson is een Amerikaanse schrijver. Hij schrijft zowel reisboeken, boeken ...

Gesponsorde boeken