Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Wetten voor de bloedfanatieke wielertoerist

Past de kleur van je wielersokken wel bij de kleur van je koersbroek? Heb je je benen glad geschoren of gaat dat je een stap te ver? Welke wetten eer jij als wielertoerist?

Vandaag verscheen Draag nooit een gele trui van Alex van der Hulst, een inkijkje in de wereld van de wielertoeristen, die zich pro wanen.

"Wekelijks trekken ze er alleen of in groepjes op uit. De een legt zijn dikke buik op de stang van zijn lichtgewicht racefiets, de ander zoeft met geschoren benen op enorme snelheid over dijken, fietspaden en heuveltjes in de omgeving. Ze hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal wielertoeristen en ze willen allemaal de snelste zijn. In hun hoofd rijden ze gemakkelijk met de profs mee. Ze racen uit liefde voor het fietsen en in de hoop sneller te gaan dan anderen. Vooral eerbiedigen ze ‘de regels’, weinig sporten gaan gepaard met zo veel ongeschreven geboden als het wielrennen."

Uit tv-reclames kennen we een paar soorten wielertoeristen die in het boek genoemd worden. Wat denk je van de 'terrastijger' of 'de bolle' (die geen tijd heeft om boodschappen te doen omdat hij net wilde gaan sporten)? Heel herkenbaar, zelf voor tv-kijkers en bankzitters, maar zeker en nog veel meer voor de wielrenners zelf.

Fragment en giveaway
Draag nooit een gele trui is een ontzettend grappig, goed geschreven, lekker leesbaar boek. We bieden je een inkijkje in het boek en een kans om het boek te winnen. Zie daarvoor de giveaway bij dit artikel.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Wetten voor de bloedfanatieke wielertoerist

 

Gerelateerd

Over

Alex van der Hulst

Alex van der Hulst

Alex van der Hulst (Nijmegen, 1977) is freelancejournalist. Hij schrijft voor NR...

Gesponsorde boeken