Advertentie

Hebban vandaag

Video /

Why I Love This Book Top 3: Winnaars van 2015

Elke maand selecteert Whyilovethisbook drie bijzondere boekentip-video’s. Het jaar 2015 is bijna tot zijn einde gekomen. Ieder jaar worden een aantal belangrijke boekenprijzen uitgereikt. De Libris Literatuurprijs, de ECI Literatuurprijs, De VSB Poëzieprijs, de Hebban Awards en de Bronzen Uil zijn enkele van deze jaarlijks terugkerende bekroningen. Vele schrijvers vielen dit jaar met hun boek in de prijzen. Why I Love This Book heeft voor jou een top drie gemaakt, met bijhorende video’s.

1. Helmert Woudenberg over Kom hier dat ik u kus van Griet op de Beeck

Deze roman van de Vlaamse Griet op de Beeck won afgelopen november de Hebban Award als beste roman van 2015. Het boek vertelt over Mona; als kind, als vierentwintigjarige, en als vijfendertigjarige vrouw. Volgens Helmert een gewoon verhaal dat geweldig beschreven is!

2. Inge Schilperoord over haar boek Muidhond

Deze forensisch psychologe bracht haar debuut Muidhond in april dit jaar uit. Ze won daarmee de Bronzen Uil 2015 en stond tevens op de shortlist voor de ECI Literatuurprijs. Ze vertelt over een pedofiel die vrijkomt uit de gevangenis en van zichzelf een beter mens probeert te maken. Het beschrijft zijn belevingswereld en benadert een menselijke kant van een dader.

3. Theo over Ik kom terug van Adriaan van Dis

Adriaan van Dis vertelt in dit boek zéér openhartig over zijn moeder en zichzelf. Hij weet via zijn moeder veel af van spiritualiteit, een onderwerp waar hij zelf weinig mee heeft, maar in dit boek een mooie plek krijgt. Dit boek is de winnaar van de Libris Literatuurprijs van 2015.

Meer boekentips

Voor meer boekentips van schrijvers en lezers in video’s van 1 minuut kijk je op: www.whyilovethisbook.com. En volgende maand vind je hier weer drie nieuwe boekentip­video’s.

 Over de auteur

Why I Love This Book

8 volgers
1 boek
0 favorieten


Reacties op: Why I Love This Book Top 3: Winnaars van 2015

 

Gerelateerd

Over

Inge Schilperoord

Inge Schilperoord

Inge Schilperoord (1973) werkt als redacteur en recensent voor Psychologie Magaz...

Gesponsorde boeken