Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Shortlist Valentijnprijs 2016 bekend

Over ongeveer een maand is het Valentijnsdag, de dag waarop Liefde en Romantiek centraal staan. Voorafgaand aan Valentijnsdag organiseert het Valentijngenootschap de Week van het Romantische boek. Hoogtepunt van de week is de uitreiking van de Valentijnprijs 2016: wie schreef afgelopen jaar het beste Romantische boek?

Vorige week is de verkiezing voor de Valentijnprijs, van start gegaan. Deze prijs zal tijdens het Valentijnfestival worden uitgereikt aan het beste romantische, Nederlandstalige boek van 2015 door het Valentijngenootschap.  Het Valentijngenootschap werd in 2014 opgericht om romantische boeken, waaronder familie- en streekromans, maar ook historische romans onder de aandacht te brengen van een groter publiek.

Drie van de vijf genomineerde boeken voor de Valentijnprijs 2016 zijn uitgegeven door Zomer & Keuning. Deze uitgeverij heeft een lange traditie in het uitgeven van familie- en streekromans. Met hun romans richten zij zich van oudsher op een christelijk georiënteerd publiek. Veel boeken in het romantische genre hebben een christelijk karakter. Het zal een van de hoofdredenen zijn dat de Valentijnprijs niet op zondag 14 februari wordt uitgereikt maar op zaterdag 13 februari.

 

Shortlist 2016

Blind vertrouwen van Elly Koster (uitgever Cupido)  
De trein van 12:10 van Johanna A. van Archem (uitgever Z&K)  
Dochter van de sterren van Reina Crispijn (uitgever Z&K)  
Drijfzand van José Vriens (uitgever Ellessy)  
Voorbij de duisternis van Sandra Berg (uitgever Z&K)

Lezers kunnen tot en met 12 februari hun stem uitbrengen op een van de vijf titels op de shortlist of kiezen voor een wild card, een boek van de longlist. Klik hier om te stemmen. 

Week van het Romantische boek en Valentijnfestival

In samenwerking met de CPNB organiseert het Valentijngenootschap de Week van het Romantische Boek. Tijdens deze week die voor de tweede keer wordt georganiseerd zijn er vrijwel dagelijks lezingen van bekende Nederlandse auteurs bij bibliotheken overal in het land.

Het Valentijnfestival is de feestelijke afsluiting van de Week van het Romantische boek op zaterdag 13 februari in Ermelo. Hier kunnen lezers al hun favoriete auteurs van romantische boeken ontmoeten, net als vorig jaar in de OBA in Amsterdam. Hoogtepunt van de dag is natuurlijk de uitreiking van de Valentijnprijs.Over de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Shortlist Valentijnprijs 2016 bekend

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken