Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Wil ik lezen | De vrouw in de spiegel en meer verwachte boeken

door Soraya Vink (crew) 6 reacties
Wekelijks verschijnen er honderden nieuwe boeken. Elke week storten wij ons op die enorme lijst met verwachte boeken en selecteren we boeken waarvan we weten dat onze lezers erop zitten te wachten. Maar we laten ook gewoon lekker onze eigen smaak meewegen en vertellen je naar welk verwachte boek we zelf uitkijken. Veel plezier met een nieuwe aflevering van 'Wil ik lezen'.

Let op: het getal achter Wil ik lezen is het aantal lezers dat het boek wil lezen ten tijde van het schrijven van het artikel. Kijk voor de meest actuele stand altijd op de boekdetailpagina van het betreffende boek. 

De vrouw in de spiegel van Dennis Lehane

Met De vrouw in de spiegel schreef Dennis Lehane een afwisselend hartverscheurende en psychologische pageturner, met messcherpe dialogen en levensechte personages. 

Rachel Childs was ooit een succesvolle journaliste, tot ze live op tv een inzinking kreeg. Sindsdien komt ze haar huis niet meer uit. Thuis heeft ze gelukkig een comfortabel leven met een ideale echtgenoot. Tenminste, dat denkt ze, tot ze door een toevallige ontmoeting gedwongen wordt vraagtekens te zetten bij de oprechtheid van haar man. In haar zoektocht naar de werkelijkheid wordt Rachel een wereld ingezogen van samenzweringen, misleiding en geweld, die haar tot op de rand van de waanzin brengt. Wie is haar man?

Bijzonderheden: Dennis Lehane is de auteur van onder andere de bestsellers Gone, Baby, Gone; Mystic River; Shutter Island; De Infiltrant en Nachtleven. Veel van zijn boeken zijn succesvol verfilmd waarin de personages worden vertolkt door steracteurs uit Hollywood.

Categorie: Thrillers & Spanning | Wil ik lezen: 98 | Verschijnt: rond 15 januari 2018  

Ze zullen denken dat we engelen zijn van Bert Natter

In deze overdonderende roman zit Bert Natter de actualiteit op de hielen en weet hij een beeld van onze tijd te geven dat tegelijk onrustbarend en geestig is.

De laatste mooie dag van het jaar. Op een terras aan een plein midden in de stad zitten een man en een vrouw die elkaar net hebben leren kennen. Met hoge snelheid rijdt een geldwagen in op het winkelende publiek en ramt de gevel van een café even verderop. Een enorme explosie volgt. Als midden op het plein een politiebusje stopt, lijkt het voorbij, maar dan barst de hel pas echt los. Onder een tafeltje wachten de man en de vrouw in elkaars armen op de dood, die niet komt.

Bijzonderheden: In 2004 publiceerde Bert Natter Het Rijksmuseum Kookboek, waarvoor tien meesterkoks zich lieten inspireren door Hollandse zeventiende-eeuwse schilderijen.

Klik hier voor de sneak preview en een winactie met deze roman.

Categorie: Literatuur & Romans | Wil ik lezen: 31 | Verschijnt: rond 18 januari 2018

Hongkong Noir van Chan Ho-Kei

Een briljante, Sherlock Holmes-achtige detective die een verrassend inzicht biedt in een van de jongste metropolen van Azië.

Rechercheur Kwan Chun-dok is een levende legende bij de politie van Hongkong. Nu ligt hij op zijn sterfbed en wordt voor de allerlaatste keer zijn hulp ingeroepen. Via zes mysterieuze zaken die hij heeft opgelost, reizen we terug door de tijd en de geschiedenis van Hongkong. Steeds meer wordt duidelijk over de turbulente carrière van de doodzieke rechercheur. Wat hebben een vermoorde zangeres, een ontsnapte en onvindbare gevangene en het ontvoerde zoontje van een Engelsman met elkaar te maken?

Bijzonderheden: Een recensent van OKAPI legde uit dat de behandeling van maatschappelijke thema's in dit boek doet denken aan de manier waarop de Zweedse schrijvers Sjöwall & Wahlöö naam maakten.

Categorie: Thrillers & Spanning | Wil ik lezen: 15 | Verschijnt: rond 16 januari 2018

En dit willen jullie lezen

Wil ik lezen: 36

Wil ik lezen: 33

Wil ik lezen: 84

Wil ik lezen: 27

Wil ik lezen: 28

Wil ik lezen: 17

Wil ik lezen: 16

Wil ik lezen: 10

Let op: het getal achter Wil ik lezen is het aantal lezers dat het boek wil lezen ten tijde van het schrijven van het artikel. Kijk voor de meest actuele stand altijd op de boekdetailpagina van het betreffende boek. Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Wil ik lezen | De vrouw in de spiegel en meer verwachte boeken

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken