Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Wil ik lezen | Het boek Joan en meer verwachte boeken deze week

door Martijn (Hebban Crew) 9 reacties
Wekelijks verschijnen er honderden nieuwe boeken. Elke week storten wij ons op die enorme lijst met verwachte boeken en selecteren we boeken waarvan we weten dat onze lezers erop zitten te wachten. Maar we laten ook gewoon lekker onze eigen smaak meewegen en vertellen je naar welk verwachte boek we zelf uitkijken. Veel plezier met een nieuwe aflevering van 'Wil ik lezen'.

Let op: het getal achter Wil ik lezen is het aantal lezers dat het boek wil lezen ten tijde van het schrijven van het artikel. Kijk voor de meest actuele stand altijd op de boekdetailpagina van het betreffende boek. 

Het boek Joan van Lidia Yuknavitch

Dystopische hervertelling

Na drie romans, drie verhalenbundels en vier non-fictie titels kunnen we nu eindelijk genieten van een Nederlandse vertaling van werk van Yuknavitch.

Met deze nieuwe roman belandde ze op elk tiplijstje. Auteur Jeff Vandermeer is onder de indruk: 'Brilliant and incendiary. . . . Radically new, full of maniacal invention and page-turning momentum. . . .Yuknavitch has exhibited a rare gift for writing that concedes little in its quest to be authentic, meaningful and relevant. By adding speculative elements to The Book of Joan, she reaches new heights with even higher stakes: the death or life of our planet.'

In de nabije toekomst hebben wereldoorlogen de aarde veranderd in een permanent slagveld. De overlevende mensen zijn sekse- en haarloze wezens geworden die verhalen schrijven op hun spierwitte huid. De bloeddorstige Jean de Men grijpt de macht en onderwerpt iedereen aan zijn ijzeren tucht. Een groep rebellen komt in opstand, aangevuurd door het lied van de kind-strijder Joan. Joans verhaal en haar unieke gave zullen het lot van de wereld voor altijd veranderen.

Categorie: Literatuur | Wil ik lezen: 3 | Verschijnt: rond 15 februari

Outpost van W. Michael Gear

Start van een nieuwe scifi actieserie.

Outpost is een eerste deel in een nieuwe sciencefictionserie van auteur W. Michael Gear, die we vooral kennen als helft van het auteursduo Gear & Gear, verantwoordelijk voor de vele prehistorische delen, zoals Het volk van de wolf.

De start van deze Donovan-trilogie beleven we alleen in het Engels, een Nederlandse vertaling ligt niet in de verwachtingen helaas.

Donovan is a world of remarkable wealth that comes at a high price. When Supervisor Kalico Aguila's ship arrives, she discovers a failing colony, its government overthrown, the few remaining colonists gone wild. The first book in a thrilling new sci-fi action adventure, set on a treacherous alien planet where corporate threats and dangerous creatures imperil the lives of the planet's inhabitants.

 

Categorie: Sciencefiction | Wil ik lezen: 2 | Verschijnt: rond 20 februari 2018

Monsterdieren - fabels en feiten van Jet Bakels en Anne-Marie de Boer

Voor jong en oud

Jet Bakels en Anne-Marie Boer verzamelden feiten, volksverhalen en mythes over vermeende monsters. Ze gaan op zoek naar de feiten en de fabels achter de Yeti, Nessie, de Kraken en Bigfoot, over hoe we waarnemen en hoe wetenschap werkt.

Waarom zijn speurders, wetenschappers, kunstenaars, kinderen en volwassenen al generaties lang geboeid door wereldberoemde beesten als Yeti en Nessie. Bestaan ze echt?

Monsterdieren, fabels en feiten is een rijkelijk geïllustreerd, informatief boek dat je met de hele familie kunt lezen.

De expositie is te zien van 10 februari t/m 8 juli 2018 in het Teylers museum in Haarlem.

Categorie: Non-fictie | Wil ik lezen: 2 | Verschijnt: rond 15 februari 2018

En dit willen jullie lezen

Wil ik lezen: 24

Wil ik lezen: 31

Wil ik lezen: 176

Wil ik lezen: 11

Let op: het getal achter Wil ik lezen is het aantal lezers dat het boek wil lezen ten tijde van het schrijven van het artikel. Kijk voor de meest actuele stand altijd op de boekdetailpagina van het betreffende boek.Over de auteur

Martijn (Hebban Crew)

468 volgers
777 boeken
21 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Wil ik lezen | Het boek Joan en meer verwachte boeken deze week

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken